Ik heb een leuke gadget gemaakt om de gebrande koffiebonen te koelen werkt goed en snel de temperatuur is er na 1 to 1 1/2 minuut uit, handwarm.
http://www.youtube.com/watch?v=wERaSR19LmE
Re: Koffie cooler
2Draait het alleen rond, of zuig je ook nog ergens lucht aan? Ikzelf blaas met een ventilator in een afgezaagde emmer lucht door een grote zeef, werkt ook goed.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Koffie cooler
3Aan de onderkant hangen 2 ventilatortjes uit een pc deze blazen de lucht door de draaiende bonen, tzt plaats ik wel alle foto's op mijn site, er word gewerkt aan een wat styl vollere uitvoering het prototype ziet er niet uit maar werkt wel goed.
de foto's http://fervanhuis.mijnalbums.nl/ onder het album koffie.
de foto's http://fervanhuis.mijnalbums.nl/ onder het album koffie.
Re: Koffie cooler
4Wat ook goed werkt is om een kookpan even in de vriezer te zetten en na het branden daar de koffiebonen in te gooien en dan een beetje schudden.
Re: Koffie cooler
5Ik kan me voorstellen dat de bonen flink afkoelen, maar is het niet een beetje een paardenmiddel?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Koffie cooler
6Zou dat een negatieve invloed op de smaak hebben?Spironski schreef:Ik kan me voorstellen dat de bonen flink afkoelen, maar is het niet een beetje een paardenmiddel?
Ik bedoel dus niet dat je de bonen in de vriezer legt.
Re: Koffie cooler
7ik weet het niet, maar ik kan me wel voorstellen dat als je boontjes van -zeg- +230C in een pan van -20C gooit, dat het nogal een schok is voor die zielige boontjes. De buitenkant krijgt meteen een verschil van 250C te verwerken, koelt dus razend hard af, terwijl in de kern de temperatuur nog hoog is.
Naast allerlei micro scheurtjes (snellere oxidatie?) zou de smaak ook kunnen veranderen. Een mooie fles rode wijn die iets te warm is leg je toch ook niet in de vriezer?
Naast allerlei micro scheurtjes (snellere oxidatie?) zou de smaak ook kunnen veranderen. Een mooie fles rode wijn die iets te warm is leg je toch ook niet in de vriezer?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder