Lavazza èspesso

1
Ik zag zojuist op het thuisbarista forum dat er een discussie ontstond over de koffie die je kunt eten, we hebben drie jaar geleden hierover een item geschreven op ons weblog. Inmiddels is er wat meer over te vinden en dus heb ik er nog een item over geschreven. Dit item, inclusief twee filmpjes, vind je hier >

Is hier weleens iemand in de gelegenheid geweest deze koffie te proberen (wellicht iemand van Lavazza...)? Ik ben benieuwd. Het lijkt me ook wel echt een product voor op beurzen en dergelijke.

Afbeelding
Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu

Re: Lavazza èspesso

4
Inderdaad hoef je niet naar El Bulli om dit te nuttigen, al hoeft dat natuurlijk geen excuus te zijn om niet te gaan ;)

èspesso is ontwikkeld door Ferran Adria voor Lavazza. Met gebruik van zijn intussen
wereldberoemde moleculaire kooktechnieken heeft hij een aantal specials gemaakt waaronder
èspesso en coffee sphere.

èspesso kan gemaakt worden in 3 smaak variaties.

- Espresso -
Gebaseerd op espresso, dus pure koffie in een koude, luchtige en eetbare vorm.

- Cappuccino -
Espresso's gemengd met melk zorgen voor een zachtere koffiesmaak.

- Macchiato -
Gemaakt met 2 sifon's, 1 met èspesso espresso en de ander met alleen melk.

Waar het te proeven is? In ieder geval op de komende horeca beurzen (Horecava & BBB/EFFF)

Het maken van deze producten is wel een secuur werkje en daarom zal het ook niet bij alle horeca
zaken te vinden zijn. Rotterdam zal (in Nederland) de primeur hiervan hebben.
I'll make you a coffee you cant refuse