GESLOTEN>Blind proefpanel

1
Beste Koffieconnaisseurs opgelet,

Gisteren dampend uit Italië binnengekregen ... :?: We willen :?: door jullie laten proeven. Je krijgt dus een neutraal zakje bonen van 250 gram waar je mee aan de slag kunt. Als we de reviews binnen hebben van :?: maken we uiteraard bekend welke koffie het was. Leek ons leuk :D Stuur hier je naam en adresgegevens en wij zorgen dat je het proefzakje :?: begin volgende week in huis hebt.

Aanmelden voor :?: >>

Afbeelding
Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu

Re: Blind proefpanel

3
Ik ben benieuwd! Ik heb mijn machine al een chemische spoelbeurt gegeven, dus we zijn er klaar voor...

En doen er dit keer geen vrouwen mee? :oops: Ik zal het samen met m'n vriendin doen! ;)
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Blind proefpanel

9
Eerste reactie na het eerste kopje (mn maler stond nog nagenoeg goed kwam ik achter, iets te grof, is inmiddels verholpen).

Aan de bonen te zien is het een blend, het bestaat duidelijk uit grotere en kleinere bonen. Geen idee wanneer ze gebrand zijn, maar ze ruiken nog niet naar ketjap, wat een goed teken is.
Heb er een ristretto van gezet, eigenlijk het enige wat ik altijd zet. 40 cc met een mooi donkere, dikke crema met tijgerprint was het resultaat van mijn eerste poging. Helaas wel iets channeling en iets te korte doorlooptijd; vandaar dattie iets fijner moet.
Na 1 slokje was het eerste dat ik dacht: "niet vies". Een beetje bitter, maar met een aangename zoetige/rozijnachtige nasmaak. Een beetje chocola kon ik er ook in ontdekken. Meer naar de bodem van het glaasje werd het wat bitterder en scherper (kan aan de channeling liggen). Volgende poging eerst maar eens doorroeren (op de WBC werd dat de jury ook vaak aangeraden).
Speedster | SuperJolly | et al.

Re: Blind proefpanel

10
Ja, bij mij ook zo'n eerste indruk. Ook ik had last van channeling en vind het een beetje lastig om een juiste maalstand te vinden. Maar uit mijn indruk van de crema conus uit mijn naakte filterhouder was dan ook dat ze niet na-rokend van versheid uit het pak kwamen. Soortgelijke resultaten heb ik namelijk ook van koffie van 6 weken oud.
Niettemin wel voldoende crema, maar wat minder mondvullend dan ik gewend ben. Ook bittere smaken, beetje chocolade en een vrij sterke bitterkoekjes smaak. Amandelen en bittere walnoten proefde ik, net als iets rinzigs (appel, peer?) dat aan de zijkant blijft hangen. Zelfs een smaakje als van uitgeblazen kaars (ja ik probeer ook maar wat te omschrijven :? )

Ik ga nog even mijn boilertemperatuur omlaag zetten, want ik kreeg bij deze Koffie X eenzelfde rare smaak/gevoel als ik wel eens krijg bij verbrandde, te sterke koffie. Dat verschijnsel dat ik een heleboel water wil drinken (al eens een posting over geweest hier) en me er niet lekker bij voel.
Maar we proberen verder!

Tot zover mijn preview.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder