Hallo allen, zoals gebruikelijk ben ik weer terug na een tijdje te zijn weggeweest.
Ik ben nu een tijdje 'thuisbarista', heb in het verleden een workshop gehad met name met betrekking tot het melk opschuimen en het hanteren van een espresso machine (vibiemme 4-groeps) en heb deze ook een half jaartje mogen bedienen, en wil binnenkort eens een cursus gaan volgen.
Dit om meerdere redenen:
-Ik wil vaker in de koffie branche gaan werken.
-Met de hardware kan ik prima omgaan, maar heb het idee dat er op sofware (bonen) gebied nog aardig wat te leren valt.
-Melk opschuimen lukt prima, maar latte art mislukt me te vaak
Kortom, ik wil de stap gaan maken van amateur naar pro.
Nu mijn vragen:
-Waar (in het noorden) zijn er dergelijke cursussen te volgen?
-Wat houdt SCAE in en de verschillende barista levels?
-Zijn er meerdere instanties die certificeren? (en zo ja welke is de beste?)
Re: barista cursus en certificaten
2Ik meen dat Coffee United in de Herestraat cursussen geeft. Hoe en wat precies weet ik helaas niet.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: barista cursus en certificaten
3Dat klopt en dat wist ik eigenlijk ook wel: [details] Maar 950 euro voor 4 avondjes ligt een beetje boven mijn budget... Ik kan wellicht eens informeren of er wat van de cursusprijs af kan als ik geen melk op hoef te leren schuimen en geen interesse heb in dingen als korting op koffie en die 'barista tool set'.
Iemand verder nog ideeen? Enig idee waar ik eisen kan vinden voor een barista examen?
Iemand verder nog ideeen? Enig idee waar ik eisen kan vinden voor een barista examen?
La Pavoni Professional Lusso | D.E. Wandmaler
Re: barista cursus en certificaten
4Sorry, ben ook weer een tijdje offline geweest. Te druk met andere koffie gerlateerde werkzaamheden.
Na de wereldkampioenschappen in Maastricht gaat dat ,hoop ik, allemaal weer goed komen.
Wat betreft de vragen
SCAE is de enige, die barista opleidingen internationaal certificeert.
Examen eisen voor Level 1 zijn theorethische koffiekennis, diverse zetwijzen, molenafstelling, melkopschuiming.
Elke examinator geeft daar weer een andere invulling aan.
Voor jou in het noorden zijn denk ik de dichstbijzijnde certifiers.
ICTAcademy van Richard Schukkink (Gerben van CoffeeUnited heeft daar ook zijn opleiding gedaan) en
ook bij Screaming Beans in Amsterdam kun je de opleiding volgen.
Succes
en zie iedereen hoop ik in Maastricht bij SCAE World of Coffee
Na de wereldkampioenschappen in Maastricht gaat dat ,hoop ik, allemaal weer goed komen.
Wat betreft de vragen
SCAE is de enige, die barista opleidingen internationaal certificeert.
Examen eisen voor Level 1 zijn theorethische koffiekennis, diverse zetwijzen, molenafstelling, melkopschuiming.
Elke examinator geeft daar weer een andere invulling aan.
Voor jou in het noorden zijn denk ik de dichstbijzijnde certifiers.
ICTAcademy van Richard Schukkink (Gerben van CoffeeUnited heeft daar ook zijn opleiding gedaan) en
ook bij Screaming Beans in Amsterdam kun je de opleiding volgen.
Succes
en zie iedereen hoop ik in Maastricht bij SCAE World of Coffee
Barista level 1 en 2
Nationaal Coordinator SCAE Netherlands
Nationaal Coordinator SCAE Netherlands
Re: barista cursus en certificaten
5Geen probleemAnnemarieTiemes schreef:Sorry, ben ook weer een tijdje offline geweest. Te druk met andere koffie gerlateerde werkzaamheden.
Na de wereldkampioenschappen in Maastricht gaat dat ,hoop ik, allemaal weer goed komen.
Ik zal eens informeren bij Schukkink, dank voor de info!
La Pavoni Professional Lusso | D.E. Wandmaler
Re: barista cursus en certificaten
6en kijk op www.scae.com voor je info!Succes!
PS : heb zelf Level 1 bij Screaming Beans gehaald en nu bezig bij ITCAcademy Level 2, beide aan te raden!
PS : heb zelf Level 1 bij Screaming Beans gehaald en nu bezig bij ITCAcademy Level 2, beide aan te raden!
La Marzocco Linea 2 2010/Macap RA8/Mazzer Jolly Black 4 x / Mahlkonig Guatemala/SCAE Level 1+2