22
door Spironski
Niet om flauw te doen, maar er is nog wel wat te zeggen over de extractie, en daarvoor had je die Naked, nietwaar? :
Op de bovenste foto kan je zien dat het vooraan heel licht is en de koffie bijna doorzichtig: overextractie. Achteraan daarentegen is het nog heel donker, daar is veel minder water langs gegaan: onderextractie. Dat was dus een behoorlijk ongelijkmatige extractie, die niet optimaal heeft gesmaakt.
Verder kan je zien dat er een lichtere punt op je crema zit van de laatste druppels, dat betekent dus dat je te lang bent door gegaan (waarschijnlijk een combi met die ongelijkmatige extractie).
Ook vind ik de crema nog wat licht, ik zie niet de donkere crema met vlekjes...
Met andere woorden: er kan nog wel wat verbetert worden. Maar daarvoor zit je hier ook, toch? Hoe smaakte de espresso?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder