Ik heb sinds vandaag een Gaggia Titanium volautomaat. Daarvoor een Nespresso en een Gaggia Classic.
Op dit moment ben ik bezig om er een fatsoenlijke espresso uit te krijgen en dat valt me nog vies tegen. Ik verbaas me over hoe grof de maling nog is als ik de molen fijner afstel.
Wat ik me dan ook afvroeg is het volgende: bij het zetten van een espresso wordt een tijd aangehouden van ergens tussen de 22 en 28 seconden als ik het goed heb. Geldt dat ook voor een volautomaat of is dat daar totaal anders?
Ik heb namelijk in een seconde of 8 een gevuld espressokopje... Als dat te snel is, zou ik denken dat dat komt door een te groffe maling. Maar dat geldt natuurlijk alleen als ik inderdaad vast mag houden aan die tijd.
Heb al een aantal soorten bonen geprobeerd, maar vooralsnog helemaal niet onder de indruk...

Heeft iemand misschien dezelfde machine en een combinatie bonen + hoeveelheid + maalgraad die goede espresso levert? Dan heb ik een uitgangspunt om vanuit verder te proberen.