Re: Newby vraagt advies over top espressomachine

15
Begin eerst eens met een goedkoop tweedehands setje. Ik heb in het eerste jaar een paar molens een machines versleten. Nu weet ik pas wat ik wil hebben en dat ik het echt leuk vind. Bedenk wel, boontjes wegen, in de maler, restje er uit punniken, weer de maler aan, tampen, zetten, dat is niet voor iedereen na een jaar nog leuk. Daarbij vond ik het ook leuk om wat verschillende apparaten te proberen om zo te ontdekken wat ik handig of juist niet vind. Wel of geen hopper op je maler bijv.

Re: Newby vraagt advies over top espressomachine

19
Ligt er maar net aan hoeveel koffie je drinkt. Boontjes vele dagenlang in je hopper laten zitten te oxideren in licht en lucht lijkt me niet aan te raden.

En om de hele zaak weer een beetje terug te leiden naar de vraag van OP: gelukkig kan je zelf kiezen of en hoe je de hopper gebruikt, welke topmaler je ook kiest.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Newby vraagt advies over top espressomachine

20
Spironski schreef:Ligt er maar net aan hoeveel koffie je drinkt. Boontjes vele dagenlang in je hopper laten zitten te oxideren in licht en lucht lijkt me niet aan te raden.

En om de hele zaak weer een beetje terug te leiden naar de vraag van OP: gelukkig kan je zelf kiezen of en hoe je de hopper gebruikt, welke topmaler je ook kiest.
Niet helemaal waar.Bij mijn Major zit een beveiliging ingebouwd.Zonder hopper doet hij niets.Dat moet je dan eerst weer omzelen met een gebogen stul plasti of iets dergelijks.