Re: naked Strega shot

22
Ja, "klinkt" ook lekker! Door dat lawaai van mijn vibratiepomp hoor ik dat nooit op mijn La Scala.

Wat voor strip heb je op de kop geplakt? Iets voor temperatuur indicatie?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: naked Strega shot

25
En nu wordt het een uitdaging.
Sinds gisteren toch echt mijn best aan het doen om de perfecte naked extractie te krijgen maar wil niet lukken.Inmiddels al begonnen met WDT en ook al mijn bolle tamper uit het stof getrokken.

Valt toch tegen. :lol:

Shot begint helemaal aan de linkse kant.Snap ik niet.
Afbeelding

Re: naked Strega shot

26
Blijkbaar goed om jezelf toch zo nu en dan te checken.
De conclusie kan jezelf ook trekken: links was de puck minder dicht of dik. Maar hoe dat komt? Niet rechtstandig getampt? Nat filter? Holte of breukje? Ongelijkmatige waterstroom in de douche?

Wat je ook op het laatst ziet (ook in je eerder filmpje) is zo'n plotseling "blonding" plekje. Lijkt op een spuitertje, dat door de dikke crèma gedempt wordt. Zou dan op channeling duiden.

Ikzelf klop altijd met de pf op het werkblad om de koffie in te laten klinken, daarna pas tampen, dat helpt bij mij. En ook sinds ik niet meer het LM filter gebruik gaat het beter. Bij die LM kreeg ik steevast zo'n donut extractie.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: naked Strega shot

27
Spironski schreef:Blijkbaar goed om jezelf toch zo nu en dan te checken.
De conclusie kan jezelf ook trekken: links was de puck minder dicht of dik. Maar hoe dat komt? Niet rechtstandig getampt? Nat filter? Holte of breukje? Ongelijkmatige waterstroom in de douche?

Wat je ook op het laatst ziet (ook in je eerder filmpje) is zo'n plotseling "blonding" plekje. Lijkt op een spuitertje, dat door de dikke crèma gedempt wordt. Zou dan op channeling duiden.

Ikzelf klop altijd met de pf op het werkblad om de koffie in te laten klinken, daarna pas tampen, dat helpt bij mij. En ook sinds ik niet meer het LM filter gebruik gaat het beter. Bij die LM kreeg ik steevast zo'n donut extractie.
Ik klop ook altijd ff op het blad..Maar WDT gedaan dus de verdeling zou moeten kloppen.Echt gelijkmatig en niet scheef getampt..Kom er even niet uit.
Niet teveel testen.Ik drink ze allemaal op. :mrgreen: