GESLOTEN > Dutch Barista Coffee Italian Blend AA

1
Casa Barista heeft 10 zakjes (250g) koffiebonen van Dutch Barista Coffee ter beschikking voor liefhebbers.

Dutch Barista Coffee Italian Blend AA
DBC is een Nederlandse branderij te Maastricht die nog op traditionele wijze koffiebonen selecteert en brandt. Dit gebeurt volgens hun "versconcept": in kleine hoeveelheden gebrand en verpakt. Zodat
klanten altijd een supervers product in huis krijgen. DBC is gespecialiseerd in het branden van single origin bonen uit diverse windstreken en het samenstellen van fijne Italiaanse melanges. De
Italian Blend AA is een superieure blend uit zeven Arabica bonensoorten. De koffiebonen worden dubbelgebrand waardoor een full body espresso ontstaat met zoete en hartige tonen en smaakvol crema.

Aanmelden doe je hier >>

We zien jullie proefnotities en foto's hier graag verschijnen. Succes!!

Re: GESLOTEN > Dutch Barista Coffee Italian Blend AA

5
Ja, ik heb hem ook gisteren ontvangen. Nog niets mee gedaan, omdat mijn Gaggia vorige week de geest gaf en ik nergens naar toe kan (enkel probleem). Er moet dus heel even (anderhalve week) op mijn review gewacht worden helaas :(
Barista Kampioen Baarn en Omstreken 2008
Currently: Gaggia Baby Twin - Compak K3 Touch - Concept-Art Massiccio
Wishlist: Espresso Gear Xpressivo Barista RVS

Re: GESLOTEN > Dutch Barista Coffee Italian Blend AA

8
Inderdaad :) Toen ik de verpakking open maakte kwam er een heerlijke geur vrij van vers gebrande bonen. Toen ben ik wat aan het stoeien gegaan met de maler om deze goed ingesteld te krijgen. Wat meteen opviel bij het maken van de espresso was de hoeveelheid crema, enorm :)

Fototje:

Afbeelding


En dan natuurlijk de smaak.. Nou, die bevalt me prima :) Lekker vol, en pittig. Ik heb hem op verschillende temperaturen geprobeerd.. 94 graden was de koffie zurig, 96/97 vond ik het lekkerst, 99 werd mij te pittig. De koffie heeft geen vervelende bij- of nasmaken.

Ook voor cappucino's leent deze koffie zich erg goed, vooral vanwege de volle en ietwat pittige smaak die niet zomaar verdwijnt in de melk. Ik heb het ook aan een huisgenoot laten proeven en die was eveneens enthousiast.

Dus in het kort: een koffie met een lekkere volle pittige smaak, die zich ook heel goed leent voor cappucino's (en andere melkdranken). Ik zou zeker overwegen de koffie vaker te kopen, als ik ze niet per kilo zou hoeven af te nemen..

Re: GESLOTEN > Dutch Barista Coffee Italian Blend AA

9
Beste proevers,

fantastisch dat jullie de gepaste moeite nemen om de koffie te proeven.
probeer de koffie ook nog eens na een paar dagen......om de perfecte balans tussen versheid en rijping te vinden.
In mijn eigen bevindingen(op een Mirage)was de Italian Blend het lekkerst op de 12e dag met een zettemperatuur van 94,5 graden en een doorlooptijd van 28 sec.
Give it a try...
Hoor graag meer van julie!!!

Re: GESLOTEN > Dutch Barista Coffee Italian Blend AA

10
Ik heb hem in de Caffetiere geproefd (heb NOG geen espresso machine) en inderdaad een lekkere koffie.
Het was in het begin even een beetje proberen wat betreft de verhouding gemalen koffie/hoeveelheid water, maar uiteindelijk is dat zeker goed gekomen.
Zoals JJapie al omschreef is de koffie Vol, pittig, een beetje rokerig, met chocolade achtige tonen van smaak.

Ik moet wel zeggen dat ik niet meteen helemaal verslingerd ben aan de koffie.
Als ik hem een cijfer zou moeten geven op de schaal van 1 tot 10 zou hij een mooie 7,5 krijgen.
Maar dat kan heel goed natuurlijk aan de andere zetwijze liggen. Ik vermoed dat deze koffie meer gemelangeerd is voor een esspresso. Als ik dat in ogenschouw neem is die 7,5 met een caffetiere nog niet zo slecht :)

Vanavond de laatste keer deze koffie, want dan is hij weer op. Ik heb er dan toch een week van mogen genieten, want dat was het zeker wel -genieten-!.
Dutch Barista bedankt ! en ik hoop in de toekomst nog eens mogen mee te doen met een proefpanel.
Het is altijd leuk en leerzaam om andere koffie's te proefen.
Zelfbouw koffiebrander, Solis Scapa 166, Cafetiere, Cona size D en gewoon een snelfilter machine. moet dus nog wel het een en ander uitgebreid worden....