Ja ehh,..... zal je niet leuk vinden, maar eigenlijk zijn àlle pads over tijd. De meeste mensen hier op het forum malen hun boontjes zo kort mogelijk voor gebruik. Ikzelf gooi maalsel 10 minuten na malen al weg. Na een uur is het bijna onbruikbaar, alle voor espresso essentiële CO2 is er dan echt wel uit verdwenen.
Daarbuiten zitten boontjes grofweg op hun top, ergens tussen
dag 5-15 na branden. Na een maand zet je d'r meestal geen goede espresso meer mee. Die T.H.T datums zijn echt ridicuul, aangezien de meeste grote branders zeggen dat hun boontjes wel een jaar goed blijven. En dat slaat echt nergens op. (Voor filter kan je een wat langere versheidsdatum aanhouden, maar ook daar zal het na 2 maanden wel gebeurd zijn met de versheid.)
Als je dus
voorgemalen (wat pads vanzelfsprekend zijn) koffie hebt die al
vele maanden oud is....., tja
. En als die pads dan ook nog eens een keer zijn uitgedroogd wordt het dus de mislukking die je hebt gezien.