Re: Wat doen jullie voor de kost?

21
Spironski schreef:Wow, dat klinkt goed! en dat: "...en wat whisky" maakt me ook nieuwsgierig, hoe stel ik me dat voor? :P
Samen met een vriend die kok is, doen we op aanvraag whiskydiners. Een 6-of meer gangendiner, waarbij in elke gang een whisky gebruikt wordt,die daarnaast ook geserveerd wordt. En dat serveren en de uitleg over de whisky en het waarom in dit gerecht doe ik dan weer. Kost wat research, maar aangezien ik ook enthousiast whiskydrinker ben, is het heel goed te doen ;)
Barista level 1 en 2
Nationaal Coordinator SCAE Netherlands

Re: Wat doen jullie voor de kost?

23
Tot einde 2007 staal en beton constructies voor bouw en industrie ontworpen. ca.20 jaar en zo´n duizend werken. Daarbij ook (incident)onderzoek en soms wat controlewerk. Om div. gronden begin 2008 keuze gemaakt om voor 100% voor ons eigen retailbedrijf te gaan. Als we een mooie site hebben en de verbouwing achter de rug is zal ik em hier ´s lanceren.
Er gaat niets boven morgen.

Re: Wat doen jullie voor de kost?

24
Goedemorgen,

Mathijs Olij werkzaam als exportmanager bij een display fabrikant voor de optiekmarkt. Top Vision Group beheren 80% van de wereldmarkt als het neerkomt op beveiligde display presentaties. A-merk binnen de branch en te bewonderen in alle ketens Pearle's Eye Wishes Hans Anders en in veel zelfstandigen opticiens.

Carriere begonnen in 1998 in Kazakhstan opbouw van een indoor karting center, en reorganisatie van dit amusementen complex in Almaty (voormalig hoofdstad KZ). Nogsteeds onderhoud ik nauwe banden met mijn vriendenkring daar....Kazakhstan & Kazakhen is SUPER...vooral Almaty.
Daarna teruggekomen en terrechtgekomen bij Mycom en vervolgens 3 jaar bij Dell BV (2000-2003). Software (anti-spam) bedrijf opgebouwd als divisie van Norman Antivirus (2003-2005). In de tussentijd een klein bedrijfje opgezet voor mijn vrouw http://www.toitou.nl" onclick="window.open(this.href);return false; welke Centraal-Aziatische goederen importeert. Uit de IT naar retail voor de IJsvogelgroep (Boerenbond, Welkoop,Pet's Place, Dierenland). Spaanse tak Pet's Place opgezet (Barcelona), eindverantwoordelijk voor de organisatie van roadshows voor platform Blijf!(TV & Internet-formule over welzijn van je eigen huisdier (Blijf! is inmiddels Dierz.nl geworden)), coordinatie transitie formule Dierenland naar Pet's Place (2005-2007).

Nu dus in de optiekmarkt verzeild maar ooit zal ik de koffiemarkt professioneel betreden danwel in hoog segment. Time will tell :-)
VBM Super Domobar (1997 restored), Elektra Micro Casa S1 (copper lever machine 1983), ECM Best (grinder), Saeco NA2001 (Nespresso), Probat/Emmericher Machinenfabrik von Gimborn & Co. K. -G- type PR III E 500 M (1958 sample roaster).

Re: Wat doen jullie voor de kost?

25
bij voorkeur doe ik natuurlijk niets.
Nou ja, niets anders dan koffie tappen ;)
Maar dat is een vrij moeilijke combinatie omdat met niets doen er ook geen koffie in de molen komt :P
Dus ben ik tot die tijd een ZZP-er en geef ik bedrijven advies over het aanvragen van subsidies.
En ik help ze met aanvragen en geef ik advies over het verantwoorden verantwoorden.

Re: Wat doen jullie voor de kost?

27
Ik ben Richard, en al geruime tijd actief 'in de koffie'. 25 jaar geleden (en ik ben pas 41) begonnen bij een Italiaanse ijssalon, waar de oude 'nonno' wel was gecharmeerd van mijn bediening van de espressomachine; een fraaie Faema P6. Als een van de weinige mocht ik 's ochtends zijn macchiato maken. Jaren later ben ik gaan werken voor een coffee consultent uit Oss, JuVe genaamd. Hij was importeur van Bristot en Caffe Caffe, en Sotech apparatuur. Later is dat bedrijfje overgenomen door Cook & Boon Coffee, koffiebrander uit Breda. Ik ben meeverhuisd en heb daar 8 jaar met veel plezier gewerkt als onderhouds-plaatsingsmonteur van professionele espressomachines. Genoeg van al het gezeik en gestress op de weg ben ik in november 2006 mijn eigen koffiespecialiteitenwinkel begonnen. Erg gewaagd, maar het risico blijkt goed uit te pakken; inmiddels al twee jaar open. In de winkel verkoop ik apparatuur en accessoires, koffiebonen, thee, en serveer ik natuurlijk ook (steeds meer) uitstekende espressi en cappuccini. 2-groeps Mirage Idrocompresso Veloce en twee Mahlkonig K30.
Wees welkom als je eens in Oss bent.

Richard.