SanRemo Capri !! :-)

1
Hallo,

nu ik de ECM Botticelli II even heb merk ik dat toch meer een cappuccino man ben dan espresso....
Je voelt hem al aankomen, ik vind het niet zo prettig om telkens te moeten wachten op de ECM om stoom te genereren om melk op te schuimen.
Nu kan ik een SanRemo Capri overnemen maar die heeft een 4,5 litr boiler en een verbruik van 1,9 Kw tegen 2,1 Kw!
Tonen deze cijfers aan dat het stroom verbruik zo hoog is dat ik dit ga merken aan mijn energierekening?
Of zijn er betere machines voor thuis die direct kunnen stomen naast een espresso shot?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


(edit: plaatje aangepast naar de juiste machine)
Laatst gewijzigd door bobbee op wo 17 okt 2012, 07:35, 4 keer totaal gewijzigd.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: SanRemo Capri?

2
Bij een grotere boiler zal er meer water opgewarmd worden en dus meer stroom verbruikt worden. Het is een mooi ding, maar je moet voor jezelf bepalen hoe groot jij wilt dat de boiler is.
Om direct stoom te hebben is een willekeurige HX ook geschikt, daar heb je geen grote boiler voor nodig. Je zou bijvoorbeeld ook een gebruikte ECM Giotto of Cellini kunnen kopen, die voldoet prima voor thuis en kan direct stoom leveren.

Re: SanRemo Capri?

3
bobbee schreef:Hallo,

nu ik de ECM Botticelli II even heb merk ik dat toch meer een cappuccino man ben dan espresso....
Je voelt hem al aankomen, ik vind het niet zo prettig om telkens te moeten wachten op de ECM om stoom te genereren om melk op te schuimen.
Nu kan ik een SanRemo Capri overnemen maar die heeft een 4,5 litr boiler en een verbruik van 1,9 Kw tegen 2,1 Kw!
Tonen deze cijfers aan dat het stroom verbruik zo hoog is dat ik dit ga merken aan mijn energierekening?
Of zijn er betere machines voor thuis die direct kunnen stomen naast een espresso shot?
Een vermogen van 2,1 kW is niet hetgeen je constant verbruikt, reken voor het gemak op 20% van de tijd dat je vermogen verbruikt je komt dus op een gebruik van 0,4 - 0,5 kW p/u

Alleen bij het eerste opwarmen ben je zeg maar een 20 - 30 minuten echt bezig te verbruiken.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: SanRemo Capri?

4
@active: bedankt voor je antwoord!
@3aan schreef:
Een vermogen van 2,1 kW is niet hetgeen je constant verbruikt, reken voor het gemak op 20% van de tijd dat je vermogen verbruikt je komt dus op een gebruik van 0,4 - 0,5 kW p/u
En dat in vergelijking met een HX machine? Is dit dan niet een beetje teveel van het goede voor thuis? Ik ben de enige die koffie drinkt....twijfel, twijfel.... :roll:
Laatst gewijzigd door bobbee op wo 10 okt 2012, 12:24, 1 keer totaal gewijzigd.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: SanRemo Capri?

6
Ok, in vergelijk dan met een genoemde ECM?
Ik wil eigenlijk gewoon weten of dit een stroomvreter is en niet "te" is voor thuis gebruik? Dus dat ik het ga merken aan mijn energierekening aan het eind van het jaar omdat ik deze koffiemachine heb staan. :D
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: SanRemo Capri?

7
Sanremo Capri espresso machine features

Polished stainless front and back panel
Space saving size
Good cup storage/heating
Ergonomic working / preparation platform
Pre-infusion with electronic volume control on Automatic
Self regulated air cooled internal pump
Individual heat exchangers for each group

SanRemo Group heads for precise Group temperature control

Gewoon doen, ik heb al jaar en dag een horecamachine thuis en ik wil niet anders. ;)
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: SanRemo Capri?

8
Tja.
4.5 liter water warm houden voor 30 cc espresso. :lol:

Bekende discussie horecabak of thuisbak.
Ik heb nog nooit! tekort een warm water gehad .stoom ook niet.Ook niet als ik de een na de ander maakte met bijv een E61.
Als ik een horecabak zou nemen zou het enige argument zijn twee groepen.
Een horecabak met een enkele groep is als een Porsche 911 blok in een kever.It makes no sense.

Vind het ding trouwens spuuglelijk.maar dat is uiteraard.....persoonlijk. ;)

Wat de kwaliteit betreft.
ik heb eens een paar uurtjes met een San Remo Verona twee groeps mogen werken.Mooi ding om te zien.Maar de koffie thuis smaakte als gewoonlijk weer beter. :D

Re: SanRemo Capri?

9
cremalover schreef:Tja.
4.5 liter water warm houden voor 30 cc espresso. :lol:
Als je het zo neer zet is het inderdaad belachelijk! Veels te grote boiler voor een enkel bakje espresso... :lol:

Ben wel even in onderhandeling....
Laatst gewijzigd door bobbee op vr 12 okt 2012, 11:46, 1 keer totaal gewijzigd.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’