De vraag is of het wel de suiker is die je ziet neerslaan... als dat zo is, zou de heldere vloeistof veel minder zoet moeten smaken.
Ik ben geen chemicus, maar volgens mij is het knap lastig om opgeloste suiker weer 'los' te maken van het water.... het zou door het zure van de citroenen kunnen komen... maar dat betwijvel ik.
Heb je de alcohol met citroensmaak wel goed gefilterd voordat het suikerwater er bij ging? zo niet zou het kunnen zijn dat er suiker 'neerslaat' / wordt aangetrokken door de fijne delen van de citroenschil en dat zie je dan als gekristaliseerde suiker... de aanleiding zijn echter de fijne delen van de citroenschil.
Misschien heb ik het helemaal mis... maar dit was mijn eerste gedachte.
Overigens zou het ook kunnen zijn dat men in de fabriek een toevoeging aan de limoncello doet waardoor de vloeistoffen niet gaan scheiden... dan is schudden voor gebruik een gezondere oplossing!
Re: Limoncello
21Zelfbouw koffiebrander, Solis Scapa 166, Cafetiere, Cona size D en gewoon een snelfilter machine. moet dus nog wel het een en ander uitgebreid worden....