Voor haar verjaardag heb ik mijn oude moeder een Nespresso apparaat gegeven. Twee knoppen en een handel, dat moet ze nog wel kunnen begrijpen . Ze drinkt heel weinig koffie, dus deze oplossing voor de vervanging van haar bakje slootwater uit een 25 jaar oude koffiezetter leek me wel een goede en makkelijke "upgrade".
Ik heb het ding deze avond voor haar geïnstalleerd en vol verwachting hebben we de eerste kopjes gedronken. En ik vond het flink tegen vallen! Wie zei dat het aardig in de buurt kwam van een goede espresso?? Het leek helemáál niet op een espresso! In de categorie "slootwater" was het misschien nog de beste, maar het kwam niet in de buurt van mijn eigen koffie!! Nee, dit vergelijken met espresso is een belediging. Alsof een Dafje in de buurt komt van een Rolls, alleen maar omdat er vier wielen onder zitten!
Of heb ik iets verkeerd gedaan? (ja, door het ding te kopen... ), zie ik iets over het hoofd? Ik heb zelfs op "blonding" gelet voor het moment van stoppen, en er komt ook een schuimkraagje (crèma??)op de koffie. Kortom: alles lijkt gewoon te kloppen, maar de smaak valt tegen. Of ís dat het ook? Is Nespresso qua smaak niets anders dan een een "gepimpte" Senseo?
Valt tegen
1La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder