Re: Wat drink je nu?

601
Zeker de Limu en de Sigri ? :roll:

Die eerste drink ik nu, elders al beschreven hoe ´lekker wild´ die is (ook na 3 maanden :lol: ).

Ik kan je hun Espresso Grande Alta aanraden, is een en al Brazil.
Ook de Mandheling is fijn. Ooit al eens groen gekocht daar en nu weer terug in assortiment.

Nieuwe Kenya en die andere Ethiopiër lijken mij ook interessant...!

Ik zou weleens een Rwanda willen zien bij ze. Heeft iemand misschien nog een tip waar die te bekomen?
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!

The Coffee Cantata - J.S.Bach

Re: Wat drink je nu?

604
Even een reactie van mijn kant als importeur van de Sumatra Lintong Raja Batak (en andere specialty koffies uit Indonesie) n.a.v. de opmerking van Midas mbt het smaakprofiel van de Raja Batak. Feit is dat de wijze waarop de koffie gebrand is van groot belang is voor het uiteindelijke smaakprofiel (kleur, temperatuur alsmede duur). Daarnaast speelt mee hoe vers de koffie is als hij gebrand wordt. Als een new crop Raja Batak te licht gebrand wordt kan het inderdaad zo zijn dat de koffie ietwat zurig kan zijn. Dit verdwijnt echter volledig indien de koffie ietwat donkerder gebrand wordt. Dit is tevens het geval indien de koffie enkele maanden op pand heeft gelegen. Dan krijgt de koffie de body en het smaakprofiel waar een Sumatra koffie bekend om is. Wij suggereren onze klanten (zijnde de specialty roasters in geheel Europa) immer de Raja Batak (en ook onze Sumatra Mandheling Raja Gayo) medium-dark te branden c.q. de koffie niet te licht te branden.

In de 2011 zomer editie van SCAE's Cafe Europa is een artikel geplaatst van mijn hand mbt specialty koffie uit Indonesie. Igv belangstelling kan een kopie van dat artikel opgevraagd worden bij info@greencof.com

Gr/Leon

Greencof B.V.

Re: Wat drink je nu?

605
pichichi schreef:Zeker de Limu en de Sigri ? :roll:

Die eerste drink ik nu, elders al beschreven hoe ´lekker wild´ die is (ook na 3 maanden :lol: ).

Ik kan je hun Espresso Grande Alta aanraden, is een en al Brazil.
Ook de Mandheling is fijn. Ooit al eens groen gekocht daar en nu weer terug in assortiment.

Nieuwe Kenya en die andere Ethiopiër lijken mij ook interessant...!

Ik zou weleens een Rwanda willen zien bij ze. Heeft iemand misschien nog een tip waar die te bekomen?
Ik weet dat Blanche Dael een Rwanda Kigoma heeft, heb ik nu ook thuis liggen. Was gaan cuppen zelf met 4 verschillende koffies. Moeilijk hoor dat onderscheiden..
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Re: Wat drink je nu?

606
Uiteindelijk mijn bonen besteld bij Dutch Barista Coffee. Fascino vind ik prima maar dit is meer naar mijn zin! De Masterblend 01, Murundo Plantation, Fazenda Tanque- BSCA smaken alle 3 top!
Kreeg ook nog wat tips "Als je iets met temperatuur kan doen…niet te warm 92 graden is prima. De Brazil niet te lange shots en de Rwanda mag iets lager gedoseerd dan gebruikelijk. Enjoy!"

Re: Wat drink je nu?

607
Morgen eerste kerstfeestje, inkopen gedaan:

Blends:
- Square Mile
Candy shop
Red brick
30% El Cascajal (Guatemala)
30% El Majahual (El Salvador)
30% Sertao (Brazil)
10% Kagumoini (Kenya)
Single origins:
- KoffieCC 'Sidamo'
- Onan 'Yirgacheffe' en 'Brazil Bruzzi'
- Caffenation 'Harrar'

Gaat leuk worden om te vergelijken :)
Londinium-Eureka75e-ECM Giotto-Mazzer Major-Fiorenzato T80-

Re: Wat drink je nu?

610
Uganda Mount Elgon, zelf geroosterd.
Een fijne boon om te roosteren ook, weinig vliesjes en de boon krijgt een hele mooie bruine kleur.
Bevat ook veel olie volgens mij want ze gaan al vrij snel "zweten" tijdens het roosteren.
Erg lekkere espresso ook, romig, rond en mooi in balans.
Een blijvertje voor mij.

Net een 2e batch geroosterd!
Afbeelding
Brasilia mini classic - Quamar M80E - Gene Café