Re: Een top 30 in willekeurige volgorde

12
Ik sluit me graag aan bij het maken van een selectie. Een cafe, een winkel of een restaurant maakt wel degelijk een verschil. De meest gehoorde klacht is dat je in de meeste cafe's geen goede bak koffie cappu of espresso kan krijgen. Dat moment speelt meestal af rond lunchtijd. En idd die espresso na die fantastische maaltijd. Een gemiste kans!! De koffie winkels zijn al een end op de goede weg. Als ik kijk naar het consumenten belang is een selectie cafe's / dag / lunch zaken het meest voor de hand liggend. Is ook het belang van een dergelijke lijst duidelijk. Het prikkelen van een specefieke horeca tak op een positieve manier (dus zonder afkraken maar komen met een lijst goede koffie zaken) en het dienen van de kofie liefhebber.

Een volgend criterium is dat er bv gewerkt moet worden met piston machines. Ambacht en kennis van zaken. Brengt meteen naar voren de beoordeling. Hoe en wie brengen de beoordeling tot stand. Ik voel mezelf bij voorbeeld al niet geroepen coffee case of corrazon te beoordelen omdat deze mijn directe collega's zijn. Moet er bv een standaard "on-line" formulier voor komen?

Leuk om hier mee bezig te zijn maar nu is het weer bedtijd,
gedenacht mario

Re: Een top 30 in willekeurige volgorde

13
Zoals ik had gezegd, hier wordt aan gewerkt van verschillende kanten :D

Voor de consument/eindgebruiker die op site kijken waar ze koffie kunnen drinken maakt het op zich niet uit waar ze dat drinken. Als het maar GOED is. Echter, wil je meer dan kan je eerst zoeken waar ze lekkere koffie hebben en dan pas kijken of ze ook iets te eten hebben. Dus voor een koffie-zaak-beoordelings-website/database zou het type zaak niet heel erg belangrijk zijn, maar het zou het voor de consument denk ik iets makkelijker maken.

@Mario (gchalewijn): Een klein dingetje: De meeste hebben geen piston machines staan, maar filterdrager machines. Er zijn er maar enkele met een echte piston machine. Miere(n)n**ken doe ik nu eigenlijk, maar ja, nauwkeurigheid is ook belangrijk ;)
Barista Kampioen Baarn en Omstreken 2008
Currently: Gaggia Baby Twin - Compak K3 Touch - Concept-Art Massiccio
Wishlist: Espresso Gear Xpressivo Barista RVS

Re: Een top 30 in willekeurige volgorde

14
Ach ja... het eeuwige piston verhaal. In de categorie de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt. Dit hoor je zo vaak, waarschijnlijk vinden veel mensen het een leuk woord en gebruiken ze het daarom. Nog eentje in dezelfde categorie: perculator. Die benaming wordt ten onrechte vaak gegeven aan een espressopot/mokkapot, terwijl een perculator toch anders in elkaar steekt.

Re: Een top 30 in willekeurige volgorde

15
Als we die terminologie nou eens omgooien en het niet meer hebben over het woord "pistonmachine", want dat schept alleen maar verwarring. Ik stel voor:

- Alles met pods, pads en servings: niet meer over hebben,
- Fatsoenlijke espressomachines met een pomp en
- Fatsoenlijke espressomachines met een hendel/veer systeem,
- En voor die paar mensen met een La Pavoni (hendel zonder veer): gewoon Pavoni.
Speedster | SuperJolly | et al.

Re: Een top 30 in willekeurige volgorde

17
Aadje schreef:- Alles met pods, pads en servings: niet meer over hebben,
nou nou nou... We hebben het hier over koffiepraat... niet over authentieke-espresso-praat... Wat ons betreft is iedere machine en zetwijze hier welkom en bespreekbaar. Daarnaast geloof ik toch wel stellig in de ese serving/pod en ben ik er van overtuigd dat daarmee op een goede machine en bij dito gebruik zeer goede resultaten mee behaald (kunnen) worden.
Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu