Caramel zichtbaar onderin

1
Help, kan iemand mij uitleggen hoe ik (bij een bv karamel latte of een latte met drank), zo`n mooi laagje onderin krijg.
Bij mij mixt de siroop of drank zich altijd met de koffie.
Ik kan wel een perfecte latte macchiato maken, maar dat aparte laagje onderin lukt dus niet.

Re: Caramel zichtbaar onderin

2
Drank lijkt me moeilijk, siroop kan misschien.
Doe de siroop in het glas. Schenk of schep eerst wat dikkere melk in het glas, die gaat dan op de siroop liggen. Als je dan daarna de dunnere melk heel rustig in het glas giet (glas kantelen) wordt die gedempt door het dikkemelkkussen en blijft hij wsl op de siroop liggen. Dan een 30 seconden laten staan zodat de melk zich goed scheidt van het schuim en de espresso ertussenin gieten
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60