Re: Boiler nu wel of niet isoleren?

21
Bluecold schreef: De marges zijn klein
Kun je dat illustreren met cijfers en links?

"segmenten waar traditioneel hoge marges te realiseren zijn zoals koffie,"
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/ ... ncurrentie

"De koffieverkoop is een van de meest winstgevende segmenten van de food-industrie."
http://www.pumbo.nl/boek/fietskoffiekar

"Een kop cappuccino kost rond de 3 euro. Koop een goede machine. Cupjes kosten 35 cent. Gemalen koffie 16 cent per kop."
http://www.welingelichtekringen.nl/econ ... arges.html

Een poos geleden las ik in Het Parool dat wie een winkelstraat wil ontwikkelen, eerst probeert er een nette koffietent in te krijgen. Zo'n zaak verdient goed door de uitzonderlijk hoge marge, kan zich een luxe uitstraling veroorloven en trekt zo anderen aan.

We lopen nu wel de kans iets van het topic af te dwalen trouwens.

Dus ik zou de boiler niet isoleren.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Boiler nu wel of niet isoleren?

22
We lopen nu wel de kans iets van het topic af te dwalen trouwens.

Dus ik zou de boiler niet isoleren.
:mrgreen: Je was me voor!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Boiler nu wel of niet isoleren?

23
fransg schreef:
Bluecold schreef: De marges zijn klein
Kun je dat illustreren met cijfers en links?
Ja, dat is helemaal niet moeilijk. Dat kan je zelf ook als je verder kijkt dan sensatiebeluste pulp die alleen brutomarges vergelijkt, bellegersbelangen die niet over de retailmarkt praat en als een businessmodel wordt gepropageerd als 'geen werken, het is een levenshouding.' dan weet je dat er geen droog brood mee te verdienen valt. Wat wel makkelijk vergelijken is is kijken naar hoe een starbucks draait. Starbucks heeft goedkope bonen, goedkoop ongeschoold personeel en kan makkelijk aan krediet komen want Starbucks is groot. De prijzen die Starbucks vraagt voor hun matige koffie zijn ongeveer op hetzelfde niveau als een high-end koffietentje wat dure geschoolde barista's heeft, dure bonen gebruikt en hoge rentes moet betalen voor krediet. Volgens wikipedia draaide starbucks vorig jaar 10% nettomarge. Hoeveel denk je dan dat er overblijft voor een high-end koffiebar?
Maar zoals gezegd, daar is het hier het topic niet voor.


Ik zou de boiler isoleren als het niet teveel geld en moeite is.
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit