Ik moet zeggen dat een ander stoomtuitje eventueel ook kan helpen bij het schuimen, dat heeft het in elk geval bij mij gedaan.
Wat mij ook heeft geholpen:
-begin met zo koud mogelijke melk.
-bij het lucht inbrengen: houd de rand van het kannetje tegen het pijpje aan, dat stabiliseert goed (tegen grote bubbels).
-let op het geluid: een "scheurende krant" is goed.
-als je anderhalf á twee keer je volume hebt (en je het kannetje nog goed kan aanraken qua hitte): het pijpje naar onderen en flink rond laten wervelen. Dit is belangrijk, deed ik in het begin veel te kort.
-Als het geluid dieper wordt en gaat grommen: meteen stoppen. Dan zit je op ongeveer 65-70 graden.
In principe zou het nu goed moeten zijn. 20 seconden laten staan en het kannetje op het aanrecht tikken haalt de grootste bubbels eruit, dan nog flink de melk in het kannetje rond klotsen.
Succes!
Re: Vibiemme Domobar
11La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder