Re: Oefenen met de meester....

31
Probeer ook eens iets eerder te stoppen met opschuimen (dus het lucht inbrengen) en wat eerder het pijpje naar onder te brengen, waardoor je langer de melk laat rondwervelen. Bij mij duurt dat zeker net zo lang als het lucht inbrengen. Het eindresultaat is dan dat je minder stijve schuim hebt en meer "microfoam".
Wat jij omschrijf heb ik ook als ik net iets te lang heb opgeschuimd, en inderdaad heb ik dan ook een tweede kannetje waarin ik het stijve deel van de melk even overschenk.
En inderdaad flink rondwalsen helpt, net als het kloppen met de kan op het werkblad om de grootste bubbels eruit te halen.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Oefenen met de meester....

32
Spironski,

Ook een goed idee om daar nog wat meer mee te experimenteren. Ik blaas nu lucht in totdat ik het idee heb dat de kan 'handwarm' is. Met de stoomkracht van de GS/3 duurt dat maar enkele seconden. Daarna alleen nog doorwarmen (en dat duurt inderdaad langer dan het 'stretchen'). Het kan goed zijn dat ik toch nog te lang lucht inblaas. Ik zal eens net voor het handwarm proberen te mikken. Wellicht heb ik gewoon warme handen :D

Lennart

Re: Oefenen met de meester....

33
En kan je misschien de stoom op "halve kracht" eruit laten spuiten? Voor het leertraject is dat wellicht wat handiger. Als je dan alles onder de knie hebt ga je gewoon weer voluit...
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder