Schaerer coffee art plus, net zo goed als een semi-automaat?

1
[mod]Afgesplitst van: Schaerer coffee art plus.
the coffeeboy schreef:Ik zou eens willen weten of je blind of verschil kunt proeven. Het zijn niet allemaal baristas in de horeca...
Wat bedoel je hiermee? Het klinkt als "ach die smaak maakt niet veel uit, de meeste klanten proeven het verschil niet en in de horeca bakken ze er sowieso niet veel van".

Je post je aanbieding op een forum van mensen die het wel wat uitmaakt, anders zaten we wel op een poezenforum bijvoorbeeld ;-)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Schaerer coffee art plus

2
@frans

Dit is inderdaad een forum van kenners maar ik wil gewoon aan sommige mensen duidelijk maken dat een koffie uit een volautomaat of een halfautomaat ( een echt machine) de smaken echt dicht bij elkaar liggen en ik denk dat er weinig mensen het verschil gaan smaken die blind gaan proeven , volautomaten worden door ook enorm op ontwikkeld denk maar aan automatisch regelbare molen temperatuur controle looptijden enzo.......

Re: Schaerer coffee art plus

3
Wie weet! Ik ben tot nu toe nog niet overrompelend verrast als ik uit zo'n machine koffie proefde. Een aantal maanden geleden nog met de ontwikkelaar van zo'n "bean to cup" apparaat gesproken en in de kantine van zijn bedrijf een paar espresso's uit die machine gedronken. Zeker niet slecht, maar gezien de gigantische investering die zo'n machine vergt zie ik toch meer in een halfautomaat en een goeie instructie van het bedienend personeel. Dat is vaak al moeilijk genoeg.

Mocht je een blinde test organiseren, dan heb ik wel belangstelling om mee te komen proeven.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Schaerer coffee art plus

4
fransg schreef:
the coffeeboy schreef:Ik zou eens willen weten of je blind of verschil kunt proeven. Het zijn niet allemaal baristas in de horeca...
Wat bedoel je hiermee? Het klinkt als "ach die smaak maakt niet veel uit, de meeste klanten proeven het verschil niet en in de horeca bakken ze er sowieso niet veel van".

Je post je aanbieding op een forum van mensen die het wel wat uitmaakt, anders zaten we wel op een poezenforum bijvoorbeeld ;-)
Ik zit op allebei.

Re: Schaerer coffee art plus

5
...ik denk dat er weinig mensen het verschil gaan smaken die blind gaan proeven...
Ik vind het nogal een boud statement. Mijn ervaring is beperkt, maar tot nu toe heb ik nog geen koffie uit een superautomaat gehad die in de buurt komt van wat ikzelf brouw. Een blinde test zou overduidelijk zijn.

Maar zoals ook al in het beginnerstopic staat, geloof ik wel dat een uitstekend afgestelde, goede superautomaat een lekkere espresso kan zetten. Probleempje is dan dat je die machine wekelijks zou moeten tunen, wat dus nooit gebeurt. Behalve wellicht bij coffeeboy zelf ;) .

En blinde testen: ben ik altijd vóór! :D
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Schaerer coffee art plus

8
Daar heeft ik geljk in een volautomaat moet goed zijn afgesteld maar als je faema neemt volautomaat die stellen zelf hun molen bij espressotje fijner lungo groffer toch knap , ik heb er nog veel zien doen hoor.

Hoeveel horeca zaken kunnen zelf goed een molen afstellen weinig heel weinig omdat gewoon de kennis er niet is.

jullie niet é anders zouden we hier niet op dit forum zitten. :D

Re: Schaerer coffee art plus

10
the coffeeboy schreef:Ik heb het hier over top volautomaten é faema , Wmf , schaerer , thermoplan die echt wel veel tijd in onderzoek en ontwikkeling steken!
De "echte" topmachines zijn gestoeld op oude technieken,
hier en daar wat aangepast aan de moderne tijd.

Sommige technieken kunnen de inbreng van de mens niet nabootsen alleen maar een vorm van benadering ten toon spreiden, dus verdere discussie lijkt me water naar de zee toedragen.

Succes met de verkoop.

Volkswagen, Audi, BMW, Opel, Ford, Mercedes om er zomaar een paar te noemen, steken vele miljarden in onderzoek en verbetering van hun producten desondanks zijn ze niet perfect en moet je nog steeds zelf sturen en etc.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.