Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)

31
Ik zal ook zo'n 6-7 seconden doen over 16-18 gram, vermoed ik. En gevoelsmatig zeg ik dat botte messen minder snel zullen malen dan scherpe, dat lijkt me zo logisch ;) .
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)

33
Ik kan me 16 seconden ook wel voorstellen, met veel minder "popcorning" van de boontjes.

Maar dat gaat Grimoire ons vast vertellen nadat hij de messen heeft vervangen! Toch?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)

36
Ik doe rond de 19 seconden over 18 gram, ik zou het niet sneller willen, een zo goed als perfect maalsel wat geen afbreuk doet aan de smaak, weinig verstelling nodig, Prima de Luxe 8-)
gruiter schreef:Ik heb vorige week ook de maalschijven van mijn Macap M4 vervangen. Hij is er inderdaad sneller van geworden, maar hij maakt ook wat meer lawaai. Is dat normaal meer lawaai?
Als je het volgens de regels hebt gedaan gaan ze nog iets rustiger worden, ze moeten namelijk weer inlopen.

Dat volgens de regels betekent dat je alles minutieus hebt schoongemaakt en dat er geen verloren korreltjes nog op de montage raakvlakken aanwezig waren en zo voor een onbalans zouden kunnen zorgen, je zal niet de eerste zijn die het wel even doet en dan nog een keer en evt. nog een ... :mrgreen:
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)

38
De ruimte tussen de schijven op espressostand gaat over tienden van millimeters. Een beetje koffie tussen de maalschijf en de houder verstoord dus al de uitlijning met als gevolg een ongelijke maling, meer slijtage op de schijven omdat ze elkaar waarschijnlijk op een bepaald deel zullen raken en een slechte espresso door een onregelmatig maalsel. Vandaar dat alles echt goed schoon moet zijn.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)

40
Uiteindelijk na dit topic nieuwe maalschijven besteld in de hoop dat dit in ieder geval in snelheid zou schelen.

WOW!!!

van 22 seconden of meer naar iets van 10 seconden... :mrgreen:
(voor een gevuld dubbel bakje)

ook de originele hopper verkleind en dan dezelfde houten dop er op. nu kunnen we een dag doen met een lading, ipv 2 kopjes
Moccamaster, Wilfa Svart. Quickmill 0930, faema maler.