Eerste ervaringen

1
Na wat vraagjes gepost te hebben op dit forum, heb ik me enkele weken geleden een setje gekocht om met slow coffee te gaan experimenteren. Een Hario Skerton grinder, Hario V60 en op aanraden van de zaak vers gebrande Ethiopische Kochere boontjes.

Mijn eerste ervaringen schreef ik neer op mijn blog:

http://beantobar.wordpress.com/2014/06/ ... th-coffee/

't is bijzonder fijn om te "prutsen" en na wat fail en miss brouwsels, slaag ik er nu toch wel in om de heerlijke aroma's van de koffie over te brengen in de cup. Honing, lichte citrus smaak en donkere chocolade. Geweldig om te ervaren dat koffie net zo complex is als chocolade of whisky.

Consistentie behalen is nu het hoofddoel en binnenkort ga ik een cupping sessie bijwonen om nog heel wat bij te leren over het wondere donkere drankje. Merci voor al jullie hulp, er komen vast nog heel wat gekke vragen! :-)
http://www.beantobar.wordpress.com - ontdek de wereld van origine chocolades

Van origine chocolade naar specialty koffie - de stap is kleiner dan je denkt

Hario V60 + Hario Skerton grinder