Re: droog brood?

11
Dat heeft wel duidelijke voordelen, goed concept. Maakte de wisseling van kwaliteit overigens in de klandizie eigenlijk veel uit?
VBM Domobar Super, Mazzer Pharos, Mahlkonig Guatemala, een boel filterspullen, en een Quest M3 die al lang ligt te wachten :)

Re: droog brood?

12
Ja, dat maakte nogal wat uit. Ik schat dat er nu (3 maand met de nieuwe cateraar) nog maar hoogstens de helft komt. Overigens was de vorige gastvrouw gewoon aardig en klantgericht en zij onthield wie welke koffievoorkeur had. De smaak heeft de mensen echter echt weggejaagd. Gastvrijheid en kwaliteit; naar mijn mening (in die volgorde) de vereisten voor een goedlopende zaak met terugkerende klanten..
Cimbali Junior DT/1, La Pavoni Pub 1 lever, La Pavoni Europiccola
Op de werkbank: Faema Urania, Conti Princess hydraulisch en Faema E61

Re: droog brood?

13
Op een beetje locatie zit je minimaal aan een huur van > 1.000,-- p/mnd. Een winkeltje met een klein oppervlakte, ergens achteraf is misschien haalbaar voor 500,-- p/mnd maar dan zal de aanloop ook een stuk minder zijn en wordt het lastig om 15 klanten per uur te krijgen.

Re: droog brood?

14
Zo te zien hier in Den Haag is het niet zo'n probleem om een A-locatie te laten renderen. Op sommige plekken zitten er zo 5 koffietentjes op een steenworp afstand in A-gebied.
VBM Domobar Super, Mazzer Pharos, Mahlkonig Guatemala, een boel filterspullen, en een Quest M3 die al lang ligt te wachten :)

Re: droog brood?

15
Je moet ook baristas en/of bediening inhuren en ga er maar eens een vinden die het echt kan, fatsoenlijke cappuccinos zijn in nederland bijna niet te vinden qua smaak dan (ik krijg met een nespresso nog wat beters voor elkaar) dus ik zou er niet aan beginnen. Huur anders een italiaan in ofzo die hebben meer de achtergrond/espresso cultuur. In italie krijg ik namelijk wel bij elk koffie tentje goede cappuccino, zelfs in achteraf steegjes, of misschien juist in achteraf steegjes.

Sowieso met alleen maar koffie en broodjes verkopen ben je er nog niet. Volgens mij zit het echte geld in cursussen geven. Zo ongeveer met alles. Volgens mij maak je meer winst met fotografie cursus dan met fotograferen, meer winst met bonen brand cursus dan met bonen branden zelf. Dus als je een soort bonenbrand/koffiezet/cakebak achtige cursussen kan bieden daar maak je meer winst mee denk ik zelf. Misschien nog thee proeverijtje erbij (plus thee verkoop).

Het is maar een idee. Niet echt research naar gedaan maar workshops/cursussen daar zit het geld dat weet ik wel (helemaal als ik zie wat voor prijzen ze vragen en dat wordt er nog voor betaald ook)