Re: Mooie start :)

22
Ze geven aan dat van die retentie ongeveer 7 gram bestaat uit maalsel op weg naar buiten en 1,8 gram bestaat uit hard wordend maalsel dat permanent in hoekjes blijft zitten.
Je zou dus aan het begin van de koffiedag 7 gram moeten doormalen om vers maalsel te krijgen.
Misschien eens uitproberen of je het verschil proeft.
Vesuvius Evo Leva || Cafelat Robot ||Aillio Bullet R1 || KINU M47|| Niche Zero

Re: Mooie start :)

23
kilo schreef:Ze geven aan dat van die retentie ongeveer 7 gram bestaat uit maalsel op weg naar buiten en 1,8 gram bestaat uit hard wordend maalsel dat permanent in hoekjes blijft zitten.
Je zou dus aan het begin van de koffiedag 7 gram moeten doormalen om vers maalsel te krijgen.
Misschien eens uitproberen of je het verschil proeft.
Ja kan ik wel eens doen. Het eerste bakje smaakt toch vaak sowieso minder omdat ik soms net te kort flush. En er dus iets te heet water op mijn koffie terecht kom en het eerste bakje is dan vaak wat bitter.

Eigenlijk is mijn ritueel ook regelmatig flushen, bakje zetten, eraan ruiken en besluiten hem weg te doen en dan een goed bakje zetten :P
Beetje luiheid van mijn kant moet ik zeggen, het hoeft natuurlijk niet zo te gaan :P
-Conscience keeps more people awake than coffee-
Hario V60 - Bianca V2 - Niche Zero - Eureka Mignon Specialita - Fellow Ode