Re: Gene Cafe stuk

13
Ik heb precies hetzelfde gehad, linker strip liep met veel lawaai aan tijdens mijn eerste branding, Gene nieuw uit de doos!!
Eerst een branding of 10 zonder die strip gewerkt, ook no problem trouwens, toen met hulp van de verfstripper recht gebogen, teruggezet en nooit meer probleem mee gehad.
Ik blijf ook steeds die stootrubbers verliezen, ondanks ontbramen zoals elders in dit forum getipt :cry:
Pracht apparaat die Gene, maar de bouwkwaliteit valt toch wat tegen.....

Re: Gene Cafe stuk

14
You get what you pay for is hier de juiste uitdrukking. De gemiddelde goede brander kost meer dan 3000 euro dus voor 400 euro mag je ook niet alles verwachten maar wel een apparaat wat werkt.

Sneuvelende rubbers is gewoon een nieuw tussenschot eisen want dat is een bekend probleem bij de Gene. Nieuw betekent moet goed werken en daar heb je garantie voor. Als je zelf gaat vijlen en het gebeurd nog steeds heb je hem blijkbaar een scherpe rand gegeven. Ik heb het rubbertje na het nieuwe tussenschot met meer dan 150 brandingen nog niet hoeven te vervangen.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: Gene Cafe stuk

15
Zit nu op 128 brandingen met tweede paar stootrubbers, dus mag niet klagen. Eenmaal nieuw tandwieltje( plastic he) en dat was het. Dit icm goede service ben ik tevreden over prijs/ kwaliteit zeker de prijzen van de shop roasters in acht nemend
Home: faema e61 originale,Mythos1, Eureka Specialita en nog genoeg 😀

Re: Gene Cafe stuk

16
Service is wat dat betreft prima hoor, we hebben het plastic stripje binnen gekregen en de Gene heeft al direct weer nieuwe boontjes gebrand.
Over dat branden.
We vonden bij alle typen boontjes de smaak altijd wat te zuur.
Brandingen, na eerst goed voorverwarmen tot 220c, tussen de 13 en 15 minuten branden bij 235c.
Ik heb nu eens geprobeerd om de bonen echt een paar slagen donkerder te branden, meer op het oog en tegen de 2,5 minuten langer.
Heerlijke espresso, geen zuur meer en absoluut nog lang niet tegen verbranden aan.
Ik ga nu meer op die tijden zitten en vaker op het oog en geur branden.

Re: Gene Cafe stuk

17
Tjonge, alleen bij heel harde bonen werkt dat voor mij. Bij wat zachtere houd ik het meer op 225C. Kennelijk zitten er best grote verschillen tussen de verschillende machines.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Gene Cafe stuk

19
Ik brande eerst 240 gram, maar nu altijd 250 gram.
230 gram Arabica Brazil, aangevuld met 20 gram Robusta bonen.
Eerste crack begint rond de 12 a 12.30 en 2de crack heb ik nog nooit kunnen horen.
Ik heb nog nooit olie op de bonen aangetroffen, ze zijn keurig droog.

Omdat ik (nog) niet buiten brand, houd ik het XL filter er op. Anders zit alles onder de vliesjes.
Misschien dat ik daarom zo moeilijk de Cracks hoor (1ste nog wel, maar 2de nooit).
Laatst gewijzigd door Alice op ma 23 mar 2015, 14:17, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: Gene Cafe stuk

20
:) wat een bende, toch maar net even zonder XL filter gebrand. Wat een vliesjesbende :),

250 gram
Afbeelding


220c voorverwarmd
Afbeelding


17 minuten ingesteld op 235c
Afbeelding


Na 7min 220c en pinda/caramel kleurtje
Afbeelding


1ste crack gehoord na 12,5minuut
Afbeelding


Na 15minuten meende ik de 2de crackjes te horen en haalde de boel er uit.
Afbeelding


Toen ik ze in de schaal gooide om te koelen, hoorde ik ook nog steeds licht geknisper en geplop.
Dat zal denk ik wel het knisperen van de 2de crack zijn geweest.
Mijn man koelt de bonen direct door met een compressor koude lucht te blazen door de bonen. Die zijn in een minuut al vrij koel, rond de 30c.
Afbeelding


mooi kleurtje :)
Afbeelding