Van de Barbera classica heb ik 1kg gebruikt en was erg erg lekker, fantastische smaaksensatie ik vind het moeilijk te omsschrijven. Maar vooral toen ik Compak en Brewtus goed gereinigd had genoot ik nog een half uur na van de espresso. Ik zette hem in de Brewtus III met een offset van 6. Rond de 87 graden op zijn allerlekkerst. Ik had een poosje nodig voordat ik zo laag ging met de temperatuur omdat hoger gangbaarder is. Maar ik vond hem prima zo. Mooie kleur crema en flinke smeuige laag. Ik wil hem beslist nog een keer. Ik hem bij CasaBarista Joep in Den Haag, samen met mijn Brewtus III.
Nu heb ik Segrafredo uit de supermarkt voor 35 % korting. Goed tot 2010 maar natuurlijk niet vers meer. Toch geniet ik van de espresso, ik vind hem best wel lekker. Het leuke vind ik dat er door maling, tampen en temperatuur goed uit te zoeken er best wel wat van te maken is. In ieder geval veel lekerder dan voordat ik de Brewtus had.
Hierna gaat er Lagosta espresso in Bij Dirk vd Broek gehaald (Ik ben erg benieuwd maar mijn verwachtingen zijn niet al te hoog) en daarna Martella Maximum, die erg lekker schijnt te zijn. Daarna wil ik graag eens van DBC (dutch barista coffee) en Lambo proberen die wordt geleverd door Casa Barista.
Re: Wat drink je nu?
71compak k6, Brewtus III, RVS/HOUT tamper, zelfgemaakt tamperblok, personen weegschaal, briefweger, thermometer