Peppina, Caravel en latte art!

1
Enige tijd geleden zag ik onderstaand filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=cs4oXsHmly8

Dat is leuk! Cappucicno maken met een open boiler lever!

Geïnspireerd ben ik zelf aan de slag gegaan met een Frabosk kloppertje. Met een beetje oefenen krijg je perfect microfoam. De kunst is om de melk eerst op te warmen tot 60-65 graden en dan pas te kloppen met hele kleine bewegingen. En niet te lang. Dan met het zeefje de paar bellen opvissen, overschenken in een melk kannetje, walsen en je kunt helemaal los gaan met latte art. En ja, de smaak is hartstikke goed en doet niet onder voor opschuimen. Wellicht zelfs wat romiger maar dan kan idee zijn.

Onlangs was ik op bezoek bij Peter de Goede om zijn nieuwe Peppina te bewonderen. En daar past in het open boilertje ook precies een Frabosk opklop kannetje. Hij had dit ook ontdekt en tovert uitstekende cappuccino's uit zijn Peppina:

https://www.youtube.com/watch?v=OAW9GDN9Mvs

Les 1: Ook zonder stoom kun je met een Frabosk of zo iets mooi microfoam maken. Echt goed resultaat. Veel beter dan ik voor elkaar krijg met van die elektrische kloppertjes.

Les 2: De Peppina is echt een gaaf machientje! Geniaal eenvoudig. Komt qua smaak heel dicht in de buurt bij mijn Elektra. Ook iets minder crema maar heel veel smaak nuances.

Ik zou zeggen ga het eens proberen!
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs