Zou het zo kunnen zijn dat je een wat grovere espresso maling handhaaft?martinierius schreef:Doorlooptijd valt in mijn geval (clever dripper 400ml) goed mee: <30s. Ik denk graag dat bij fijnere maling het verschil tussen de fines en het 'goede' maalsel kleiner is dan bij grof en dit een betere smaak oplevert zolang doorlooptijd kort genoeg is.Erik82 schreef:Persoonlijk zou ik nooit espressomaling gebruiken. Veel te veel fines en bitters en een veel te lange doorlooptijd. De filtermaling die ik normaal gebruik in de Chemex of V60 is aanzienlijk grover dan die voor espresso. Ik vond het wat lastig te geloven dat je met espressomaling goede filterkoffie kunt maken.cremalover schreef:Ik weet dat filtermaling grover is dan espressomaling.Maar smaak vind ik dan toch belangrijker dan wat er als norm gesteld wordt.Maar het verbaast me zelf ook vandaar deze post.Erik82 schreef:De post van cremalover druist in tegen alle kennis die er wereldwijd is over filterkoffie. Wellicht is het voor hem best maar zeker niet standaard of aan te raden.
Filterkoffie drink ik vanaf mij 4e levensjaar dus al 49 jaar.Ik weet inmiddels wat ik lekker vind.Bitter vind ik hem zeker niet.
Doorlooptijd is zeker niet te langzaam.Misschien dat mijn Pompei maling al wat grover is dan bij een andere espressomachine.
Moet er bij zeggen dat ik koffiemelk gebruik dus niet zwart.
Kan zijn dat dit de smaak nog verzacht.
Re: RE: Re: RE: Re: Maalgraad voor filterkoffie
11Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.