Re: pavoni, quickmill, ascaso of rancilio

31
Maar als je toch zo'n bedrag wil uitgeven, waarom dan niet geboden op zo'n machine: http://link.marktplaats.nl/236297331" onclick="window.open(this.href);return false; Die zijn gebouwd als een tank en stuurt de machines die je tot nu toe hebt genoemd helemaal naar huis...

Of maak ik het nu te moeilijk? ;)
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: pavoni, quickmill, ascaso of rancilio

33
Ja, zo'n Domobar is natuurlijk wel wat anders hè? ;) Maar als je vaak cappuccini drinkt zit het er wel in dat je dat wachten totdat de boiler op druk is voor stomen een beetje zat wordt. Daarin is zo'n Quick toch sneller.
Die is ook überhaupt sneller opgewarmd, overigens. Zo'n Domobar moet je toch ook zeker een half uur laten opwarmen (zo'n Quick een kwartier?), en die La Cimbali mag je wel drie kwartier laten opwarmen voordat je koffie zet (maar je hebt gelukkig ook schakelklokken).

Zo'n La Cimbali is wel een andere klasse hoor. Groter en zwaarder en erg sterk gebouwd, eigenlijk professioneel. En volgens mij ook een automaat (geen superautomaat!). Misschien kan je LaCimbaliSpecialist hier op de site eens vragen...(of wil hij hier iets over zeggen...) Er zijn trouwens wel meer mensen hier met een La Cimbali. Die machine heeft wellicht een beurt nodig, maar ik zou niet inzitten over de kwaliteit.

Kijk: http://www.home-barista.com/junior-buyers-guide.html" onclick="window.open(this.href);return false;
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: pavoni, quickmill, ascaso of rancilio

34
Ik heb meerdere Cimbali's gehad. Topmachines en gemaakt voor de eeuwigheid, zo degelijk en massief als ze gebouwd zijn. Het type op de advertentie is zoals deze nog steeds nieuw gemaakt wordt. De oudere hadden draaiknoppen in plaats van tiptoetsen. Verder word dit model al meer als 20 jaar onveranderd gebouwd. Er bestaat ook een variant op vast water met rotatiepomp en doseertoetsen.
Deze heeft een watertank, vibratiepomp en geen doseertoetsen, dus gewoon water aan en water uit. De boiler is 2.5 liter. Het is een warmtewisselaar machine met een orkaankracht aan stoom. Het zijn wel heetlopers dus je moet een flinke coolingflush doen voor je espresso zet. Onderhoud is niet moeilijk Cimbali's zijn service vriendelijk opgezet. De techniek is heel toegankelijk. Originele onderdelen kosten bij Cimbali veel maar er zijn genoeg goede imitatieonderdelen te krijgen.
Ik mis 'm soms nog steeds maar ik vond zelf temperatuur kunnen instellen toch net iets fijner.
Als je die koopt Ricardo dan ben je echt voorlopig klaar (geen upgrade meer nodig). Ze kosten ongeveer 2000 euro nieuw dus de vraagprijs is goed te doen zelfs al zou er wat onderhoud aan nodig zijn.
Als je 'm koopt en niet zelf wil sleutelen breng 'm dan naar ESW in den Haag die hebben veel ervaring met Cimbali. Als zij 'm hebben nagekeken kan je echt wel een paar jaar vooruit.
Expobar Brewtus III
Mazzer mini E type A
Iroast 2
Voorheen diverse Cimbali´s

Re: pavoni, quickmill, ascaso of rancilio

35
Bedankt voor de tips. Ik krijg hier echt bizar veel reacties, leuk.

Maar ik heb het even tegen mijn ouders gezegd (want bij hun moet hij in de keuken komen) en ze willen geen professioneel horecading op het aanrecht. Die domobar vinden ze niet zo erg, dus het gaat die domobar worden.
En ik vind het niet eens erg, want de domobar is gewoon een van de mooiste machines in de prijsklasse (nieuw dan he). Ik ga hem dus vandaag bestellen.