Re: De Profitec Pro800 is geleverd

21
turboyeast schreef:
lmg475 schreef:Neen het is een dipper. De vibratiepomp vult enkel de boiler
Als het een "ordinaire" dipper is, lijkt een zure smaak toch te komen door een te koele groep?
Met een Flojet/reservoir kun je trouwens iedere machine onafhankelijk maken van vgastwater.
Cheers, TY
Ik heb een gewone dipper.
Heb er eens een koppel aangehangen en ding maakte shot na shot met eenzelfde temperatuur.
Of ik nou 7 shots achter mekaar maakte of de machine twee uur liet idele.

Re: De Profitec Pro800 is geleverd

22
De bonen zelf zijn zeker weten het probleem niet? Klinkt misschien als een stomme vraag, maar voordat je je problemen in de techniek zoekt en dingen veranderd etc. Heb je deze batch al eens getest in een andere machine?
-Conscience keeps more people awake than coffee-
Hario V60 - Bianca V2 - Niche Zero - Eureka Mignon Specialita - Fellow Ode

Re: De Profitec Pro800 is geleverd

23
Ik weet van de stregas dat ze af fabriek nogal overdadig werden gesmeerd, dat leverde een smaak probleem op bij veel nieuwe gebruikers.
Het douche scherm losploppen en het overtollige vet van de zuiger afhalen was in veel gevallen voldoende. Als je een beetje handig bent is ook de groep even open maken een kleine moeite maar vooral dat eerste lijkt me zeker de moeite even te controleren.

Re: De Profitec Pro800 is geleverd

24
Pti schreef:Ik weet van de stregas dat ze af fabriek nogal overdadig werden gesmeerd, dat leverde een smaak probleem op bij veel nieuwe gebruikers.
Bij de eerste Strega die ik had (4 jaar geleden) was dat het geval en dat was degene met de oude massieve kunststofhendels zonder Bezzera logo. Daar zat echt heel veel vet op. Bij de tweede Strega die ik 5 jaar geleden heb gekocht (tussendoor gedacht dat het een Cremina moest worden :D ) met de holle hendels met logo was dat niet het geval en zat er een normale portie vet op. Ze lijken er bij Bezzera van geleerd te hebben want dat was ook de conclusie op HB.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: De Profitec Pro800 is geleverd

25
Ik heb ook de presso bijna een punt verhoogd.En het is altijd weer opmerkelijk wat temperatuur met de smaak doet.
Je kunt met een boon veel doen door met de temperatuur te spelen.In die zin is een Pid volgens mij van veel meer waarde dan het soort maler dat je gebruikt.
Van 1.2 naar 1.3 of 1.1 bar maakt al meer verschil dan tussen een jolly of een K10.

Voor alle adepten van het fruit.Crank je presso op en je fruit is weg. :mrgreen: What is real?
Laatst gewijzigd door cremalover op zo 27 mar 2016, 09:32, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: De Profitec Pro800 is geleverd

26
Erik82 schreef:
Pti schreef:Ik weet van de stregas dat ze af fabriek nogal overdadig werden gesmeerd, dat leverde een smaak probleem op bij veel nieuwe gebruikers.
Bij de eerste Strega die ik had (4 jaar geleden) was dat het geval en dat was degene met de oude massieve kunststofhendels zonder Bezzera logo. Daar zat echt heel veel vet op. Bij de tweede Strega die ik 5 jaar geleden heb gekocht (tussendoor gedacht dat het een Cremina moest worden :D ) met de holle hendels met logo was dat niet het geval en zat er een normale portie vet op. Ze lijken er bij Bezzera van geleerd te hebben want dat was ook de conclusie op HB.
Bezzera maakt al decennia hendelmachines.Denk dat ze daar inmiddels wel weten hoeveel vet er in een groep moet. ;)
Die van mij was trouwens ook een vetzooi.

Re: De Profitec Pro800 is geleverd

29
lmg475 schreef:ik kan geen vastwater aansluiting maken en dan vallen er redelijk wat mogelijkheden weg.
De Strega kon
Dan heb je hier toch nog een oplossing voor weten te vinden om de Conti Presrtina te voorzien van een vastwater aansluiting,
en is je vrouw alsnog akkoord gegaan met een gat in het aanrechtblad ?