Koffie Toebroek

1
Bonjourno

Wie van jullie kent koffie toebroek.
Het is een manier van zetten die ik van mijn opa heb geleerd en komt uit het oude indië (Huidige Indonesië). Het is heel eenvoudig je neemt 2 maatschepjes koffie doet die in een mok doe er suiker bij gooide er warm water op roer het door en na een minuut of 5 drinken maar. Ik vind deze koffie voor al lekker in de ochtend. Moet toegeven dat deze koffie ook wel wat jeugd sentiment voor mij heeft. Kreeg dit altijd bij mij grootouders te drinken toen ik daar als jongetje logeerde.

Renzo
Rocket Giotto (made in Italy) Anfim super best

Re: Koffie Toebroek

3
Kopie Toebroek + Den Haag = Pinda? ;)

Ken het ook van mijn familie, maar nog niet vaak gedronken. Je moet inderdaad van stukjes maalsel tussen je tanden houden en van caffeïne. Als je kokend water opgiet zouden er ook nog wel eens ongewenste stofjes vrij kunnen komen... Toch zijn er mensen verslaafd aan.

Is wel de andere kant van het spectrum (in vergelijk met espresso) van koffie maken hè?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Koffie Toebroek

4
Spironski schreef:Kopie Toebroek + Den Haag = Pinda? ;)


Is wel de andere kant van het spectrum (in vergelijk met espresso) van koffie maken hè?
Ja is zeker wat anders. Maar ik vind het zo af en toe wel lekker :oops

En ja kwart pinda ;)
Rocket Giotto (made in Italy) Anfim super best

Re: Koffie Toebroek

6
Renzo schreef:Bonjourno

Wie van jullie kent koffie toebroek.
Het is heel eenvoudig je neemt 2 maatschepjes koffie doet die in een mok doe er suiker bij gooide er warm water op roer het door en na een minuut of 5 drinken maar. Ik vind deze koffie voor al lekker in de ochtend.
Renzo
Hoi Renzo,
Ja, lekker in de ochtend. Zo wordt het door Indische mensen inderdaad gedronken. Valt niet te sterk op je maag, al proef je de bonen heel goed. Door de 5 minuten wachten zakt het koffiemaalsel naar beneden en is het de kunst om geen drap in je mond te krijgen. Bij m'n indische schoonouders geleerd.

Re: Koffie Toebroek

8
20160503_193745-1.jpg
Bij de Indo in Den Haag vanavond eens een Kopi Tubruk genuttigd. Best aardig! Onverwacht vol en zelfs zacht te noemen. Zal wel door de suiker komen. Die is wel heel zoet als je normaliter zonder drinkt..
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!

The Coffee Cantata - J.S.Bach

Re: Koffie Toebroek

9
Thuis ook vaak gedronken met suiker. Daarna op kamers en eigenlijk nooit meer. Suiker in de koffie ook niet meer. Wil het wel nog eens proberen met lekkere spekkoek erbij
Home: faema e61 originale,Mythos1, Eureka Specialita en nog genoeg 😀

Re: Koffie Toebroek

10
Ik maakte het voor mijn ouders tot ik het huis uitging. Ik heb het dus iets van een 10 jaar gemaakt met DE handmalers en later met zo'n geel elektrisch haksel-geval van DE. Malen tot mijn handen tintelden - dan zaten er absoluut geen brokken meer in, superfijn. En dan in glazen van de A&O, want die sprongen niet als ik er kokend water in gooide. Altijd 2 glazen per persoon. Maar bij ons koelde de boel ook wel vaak langer af. Zeg maar tot helemaal kamertemperatuur.