Re: La messoni melkschuim probleem

3
Of even duidelijker zijn in je vraagstelling..... Wat doet 'ie wel, wat doet 'ie niet? Geeft 'ie wel stoom, geeft 'ie geen stoom? Wordt 'ie wel warm, wordt 'ie niet warm? Wat heb je al geprobeerd? Heb je dit forum al afgestruind naar info over melk opschuimen? Ligt het niet krijgen van melkschuim naar jou inschatting aan jou, aan je machine, aan je melk of aan iets anders? Nou goed, van dat soort dingen dus.....

Re: La messoni melkschuim probleem

5
Zo, een beetje chagrijnig vanavond Patrick? ;)

Over het schuimen: heeft Cremalover niet net geschreven dat hij uitstekend melk kan opschuimen met diezelfde Messoni? Als dat zo is zou Espressotopia nog wel eens gelijk kunnen hebben ook nog.
Ik zie ook een opschuimhulpstuk op de Pinarello, ik geloof dat je die er af moet slopen, dat ding geeft alleen maar grove bubbels. Als je voldoende stoom hebt kan het verder zijn dat je melk niet goed is (komt soms voor) en anders is het waarschijnlijk inderdaad je techniek. Iets meer info kan inderdaad ook geen kwaad.

Ik heb onderhand nu wel vijf keer het verhaal van de scheurende krant verteld, ga ik nu even niet een zesde keer doen....

Okay dan, toch maar even gekopieerd van een recente post:
"Wat betreft melk schuimen: Niet te groot kannetje nemen en dit voor niet meer dan de helft vullen met koude melk. Tuitje onderdompelen, stoom aan, voorzichtig het kannetje naar beneden trekken totdat het tuitje "op" het oppervlak zit en je het geluid hoort van een "scheurende krant". Daarmee door gaan totdat het volume 1,5 x is geworden (melk is dan vaak hand warm), dan tuitje onderdompelen en een werveling in je melk proberen te krijgen. Dit stadium is belangrijk, en duurt meestal langer dan het opschuimen zelf. Als je het kannetje echt niet meer kan vasthouden is de melk zo'n graad of 65, dan stoppen en je tuitje meteen schoonmaken met een vochtige doek. Grote bubbels uit je melk slaan door het kannetje op het aanrecht te kloppen, en de melk laten rondwalsen totdat deze glanst. Klaar!

Oh ja: het kan helpen het kannetje en beetje schuin te houden, en als je het met de rand tegen je stoompijpje aanhoudt kan je die als geleider gebruiken (minder onbedoelde bewegingen)."

En kijk anders eens op YouTube, daar is de wereld aan filmpjes te zien over opschuimen (ook veel slechte trouwens).
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: La messoni melkschuim probleem

6
Ik pleit ervoor dat espressomachines niet zonder workshop oid dergelijks verkocht mogen worden. Dat bespaart forumleden het lezen en beantwoorden van onzinnige en gemakzuchtige posts (zoals deze), maar bovenal geeft het de eigenaren veel meer plezier. Je koopt een auto toch ook niet zonder rijbewijs?

Re: La messoni melkschuim probleem

7
Je hebt wel een punt. Inderdaad zou het iedereen veel schelen.
Je koopt een auto toch ook niet zonder rijbewijs?
Geen slecht idee: een diploma tegen dodelijk slechte espresso! :lol:
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: La messoni melkschuim probleem

8
Hahahahaa wat een gezellig boel hier zeg... Volgens mij hebben jullie een kopje teveel op? :o

Anyway, ik ga idd even verder lezen hier. Voor degene die wel een vriendelijke en normale reactie hebben achtergelaten, bedankt! Ik mag hier dan wel als gast terecht zijn gekomen maar jongeeeens.... :D

Het was niet mijn bedoeling om lui over te komen maar om gewoon alvast mijn "probleem" onder de aandacht te brengen en om later even te bekijken of er iets bruikbaars tussen zat.

Nogmaals bedankt en jongens, ik ga aan de koffie!!