Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

202
@3aan schreef:De eerste sneetjes zijn getest en hebben het O.K. fiat gekregen, straks even weer een niet kneden deeg maken, gooi het toch even door de Kitchenaid kneedhaak, geeft een stuk minder rommel!

Afbeelding
Mooi hoor! Knisperde het ook zo mooi bij het afkoelen?
Incompetence: When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts, there's no end to what you can't do

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

204
Hi,

@ @3Aan,ik vind het een mooi broodje! Als ik je een tip mag meegeven: strakker opbollen voor de laatste rijs en even wat steviger insnijden voordat 'ie de pan/oven ingaat. Ik vermoed dat er dan ook een 'strakker' en controleerbaarder (qua scheuren) resultaat uitkomt. Doet overigens allemaal niets voor de smaak :D

Als je wat langer dan enkele minuten in je Kitchenaid kneedt, dan wordt het kruim ook compacter met kleinere bellen; veel no-knead broden hebben een grovere, opener structuur doordat er niet gekneed wordt. Jam valt overigens altijd wel netjes op tafel door die grote gaten :lol:

groet, Vincent

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

205
@mad wally, wat is dat merk van dat broodmes en is die zowel links als rechtshandig te gebruiken? De mijne is ernstig aan vervanging toe.

Kom ik vandaag thuis staat de kweek over te koken :) dus snel 200gr in ander potje geduwd en dat gaat morgen per 100gr een kom in zodat het daarna in de kitchenaid geklikt kan worden. 5 uur rijzen moet kunnen denk ik heeft het alle tijd en kan ik lekker naar werk. Daarna rest erin voeren kneden en weer laten rusten zodat ik boodschappen kan doen en op tijd tuus ben voor de kids. Net 800grams brood gebakken en had teedoek tijdens rijzen in oven (45 graden met kom kokend water 1 uur) erop laten liggen dus is ietwat apart brood geworden omdat ik het niet aandurfde de doek met bakken erop te laten liggen (van 45 naar 180 graden 30 minuten) kleefde wat deeg aan vast dus. Maar smaak zal er niet minder om zijn.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

206
Een licht geknede met iets meer gist en het dubbele aan zeezout, van totaal met water bijna een kilo deeg, in mijn rijs annex bordenkastje v.a. 17:00 uur, om 7 uur op de plank even omslaan en dan om 9 bakken weer in de pan, gooi alleen de temperatuur iets hoger naar de 260 en 25 minuten een stokje tussen de deksel, dat had ik al eens bij een kennis gezien, had die mooi brood van, die van vandaag was iets te slap en oon hem niet goed pakken om in de pan te mikken die kwam dus met de zoom naar boven te liggen, hij is inmindels verorbert, morgen gaan we bruintje even bakken, bekijken en besnijden (de drie b's) ;)
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.