Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

562
Deze pipo kennen we van een eerder alhier geposte docu; hij geeft een aardige uitleg en zijn recept doet ivt het recept dat ik gebruikte veel korter eerste rijsfase en dan overnacht in z'n vorm. Dat wordt mijn volgende poging. https://youtu.be/be57uXRf5xo" onclick="window.open(this.href);return false;
VBM Domobar Super, Mazzer Pharos, Mahlkonig Guatemala, een boel filterspullen, en een Quest M3 die al lang ligt te wachten :)

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

563
Kabouter schreef:Deze pipo kennen we van een eerder alhier geposte docu; hij geeft een aardige uitleg en zijn recept doet ivt het recept dat ik gebruikte veel korter eerste rijsfase en dan overnacht in z'n vorm. Dat wordt mijn volgende poging. https://youtu.be/be57uXRf5xo" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Mag ik mijn beklag doen, ik probeer wat af te vallen maar dit is het spek op de kat binden, vooral het einde water liep in mijn mond :mrgreen:
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

567
Het moment van brood de oven in vind ik nog steeds het allermoeilijkste te bepalen.
Het komt hierbij op minuten aan.
5 minuten meer of minder maakt het verschil tusseneen topbrood en een brood dat goed eetbaar is.
Aangezien je thuis nooit een 100 procent constant klimaat kunt scheppen zoals in een bakkerij blijft het letterlijk een beetje natte vinger werk.
Natte vinger in deeg steken en de veerkracht beoordelen.
En dat leer je niet op YouTube filmpjes maar door ervaring.
Na 300 plus zuurdesembroden vind ik dat nog steeds moeilijk.