Re: Het grote broodbaktopic

1425
Brood van jou is super mooi gelukt Frans, mooi de hoogte in!

Zal het broodje met de zonnebloempitten van vandaag ook maar even hier posten, er zitten nog meloenpitten, zonnebloempitten en gierst korrels in. De gierst is lekker knapperig, kan ik iedereen aanraden om eens een keertje te proberen als je dat nog nooit hebt geprobeerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Laatste foto is hetzelfde deeg maar die gaat in de koelkast om te kijken wat het verschil in smaak is.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic

1427
Ik kocht jaren terug altijd 5 kg zakken meel met vulling bij een biowinkel. Dat was toen ik nog iedere dag de broodbakmachine gebruikte voor een broodje en door die mix zat er altijd zo'n lekker knappertje in het gebakken brood. Iets dat het echt speciaal maakte vond en vind ik nog steeds. Ik ben toen gaan proberen te achterhalen wat het nou was waardoor dat kwam en dat bleek de gierst te zijn. Dus juist zo in het deeg en het geeft dat crispy effect.

En daarnaast is het heel gezond door fosfor, magnesium en anti-oxidanten én voor mij persoonlijk :
Gierst tegen beroerten
In het brein ziijn tocotriënolen werkzaam. Onderzoek door wetenschappers heeft uitgewezen dat wanneer er in de hersenen meer tocotriënolen zitten, de kans op een beroerte aanmerkelijk verkleind wordt. 100% Uitsluitsel geven doet de wetenschap niet snel, maar alle onderzoeken die tot nu toe zijn uitgevoerd hebben veelbelovende resultaten en de eerste onderzoeken op mensen zijn in gang gezet.

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’