Hallo koffieliefhebbers,
Ik ben na een minder geslaagd Bacchi experiment overgestapt op V60. Ik merk dat ik dan meer nuances uit de bonen kan krijgen.
Nu ben ik een fan van de Yirgacheffe bonen, maar heb ik daar een bijzondere observatie bij: de doorlooptijd is veel langer dan bij andere bonen.
Als ik wil mikken op 2:30, moet ik grover dan zeezout malen. Als ik tijd even negeer en me richt op de Barista Hustle inregelkring (https://baristahustle.com/blogs/barista ... -20-method" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;) dan eindig ik nogal eens met extractie tijden boven de 4 minuten.
Dit heb ik eigenlijk alleen bij Yirgacheffe bonen.
Ik vind de koffie lekker, dus dat is geen klacht. Maar die 2 a 3 minuten komen ook niet uit de lucht vallen en hebben vast ook impact.
Heeft iemand anders ook soortgelijke ervaringen? Wellicht nog suggesties voor beter tunen.
Groeten,
Peter
Re: V60 maalgraad vs looptijd voor Yirgacheffe
2Wat is er mis met groffer dan zeezout malen wanneer je daarmee de gewenste smaak/extractie kunt behalen?
Re: V60 maalgraad vs looptijd voor Yirgacheffe
3Zeezout varieert toch ook in korrelgrootte?
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
Re: V60 maalgraad vs looptijd voor Yirgacheffe
4Just checking dat ik geen truuk gemist heb. Dank voor de input
Sent from my SM-T710 using Tapatalk
Sent from my SM-T710 using Tapatalk
Bacchi, Commandante Mk3