Ik werk niet meer bij het UMCG, verouderde info. Ben al jaren geleden gepromoveerd.

Verder zie ik niet in waarom mijn achtergrond in deze discussie aangehaald dient te worden. Op de man reageren is niet nodig.
En ja, ik weet best wat ppm betekent, parts per million, een eenheid voor een concentratie opgeloste stof.
Dat gaf ik hier:
R&B schreef:Ik weet wel wat ppm betekent en hoe je het berekent
ook al aan. Zal een kwestie van goed lezen zijn?
Maar wat ik toen ook al aangaf:
maar ppm an sich zegt niks. Het gaat erom van welke stoffen je de ppm's meet.
Een oplossing van NaCl kan evenveel ppm hebben als een oplossing MgSO4 terwijl de (invloed op de) smaak heel anders is.
Enkel de ppm aangeven van water is als het volume in decibel te gebruiken om muziek te beschrijven.
Als je alleen ppm's aangeeft zoals in je blog,
PS measurements on 6 dec 2016
unfiltered 280ppm, pH 6.2
Bestmax
bypass on 1: 266 ppm, pH 5.5
out of tea water tap: 480ppm, pH 8.7
geef je alleen aan hoeveel zouten er opgelost zijn.
Dat is niet echt zinnige info als het je eigenlijk om specifieke concentraties van verschillende zouten en hun onderlinge verhouding ofwel het waterprofiel te doen is.
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30