Re: World Aeropress Championship 2009

11
Op zich zou ik ook nog best mee willen doen, alleen het ik het geld niet om naar Oslo te gaan
En was Oslo ook nog niet eens officieel de duurste stad ter wereld? :( Wel een mooie stad,trouwens, leuk event, toch een paar grote namen,...hmm :?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: World Aeropress Championship 2009

12
Ik heb vorige week de kans gekregen om de Geisha coffee te proeven bij Menno ban Trabocca. Daar waren ook een paar Noren bij en die hadden wel en interessante Aeropress tip die ik direct heb uitgeprobeert.
Zij adviseerden om de Aeropress ondersteboven te gebruiken.
[*]Dus de zuiger er bijna helemaal uit trekken.
[*]Dan de Aeropress op z'n kop zetten (dus op de zuiger)
[*]Dan de koffie en het water toevoegen.
[*]Laten trekken en roeren
[*]Het filter en de afsluiter erop
[*]Omdraaien en duwen maar...

Ik heb zelf niet echt veel smaakverschil kunnen ontdekken,
maar je bent wel af van het vervelende voorvocht, dat al tijdens het roeren door het filte ontsnapt. En dat merk je uiteindelijk wel in de balans en het mondgevoel vind ik...

Laat maar weten of jullie nog meer verschillen merken!

groet Jeroen V(eldkamp)