dirk020 schreef:Erik82 schreef:Daar gaat het inderdaad mis en zeker met de Bezzera groep. Eerst eens een weegschaal kopen die tot 0.1gr nauwkeurig is
Haha, al 3 jaar probleemloos zonder dit soort gekkigheid supershots aan 't maken op 'n simpele hevelmachine...
Meen je dat nou echt dat je een laboratorium weegschaal nodig hebt om met een Bezzera groep wat drinkbaars te genereren
Je zegt hiermee dus dat de wetten van natuurkunde en chemie niet voor jou gelden? 1,5 gram verschil (10%) op een druk van 9 bar geeft toch echt een hele andere extractie. Jij zal dat vast compenseren met de kracht die je zet maar daarmee gaat alle consistentie overboord en de hele wereld is het er toch allang over eens dat consistentie erg belangrijk is voor espresso. Dat jij niet de moeite hebt genomen om het proberen beter te doen hoeft nog niet te betekenen dat het niet beter kan.
Daarnaast snap je duidelijk de principes niet want een hevel is, over het algemeen, niet gevoelig voor weinig headspace en een Bezzera groep heel erg. Compleet andere machine met andere principes dus niet te vergelijken.
En dat jij geen cappuccino drinkt of 4 espresso's achter elkaar zet betekent niet dat anderen dat ook niet doen. Dat betekent dan ook niet dat een Pavoni ineens een geweldige machine is. Ik raad ook niet iedereen een Strietman aan omdat die ook beperkingen heeft waar 90% van de mensen niet mee kan leven. Voor die 90% is een HX of DB gewoon beter omdat je die de hele dag aan kan laten staan, altijd constante druk geeft, meerdere espresso's achter elkaar mee kan zetten zonder veel gedoe om de temperatuur goed te houden en deze wel gewoon goed kan schuimen. En aan al die kenmerken voldoet een Pavoni niet en een Strietman in veel van de gevallen zelfs wel.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60