Re: Snelle slow ;-) technivorm of iets anders

11
Dat vind ik leuk om te horen.
Ik ben nog steeds aan het experimenteren met de technivorm. Maalsel laten wellen of juist niet. Af en toe roeren of niet. En dat heeft dan ook weer weerslag op de maalgraad.

Waar ik nu vooral achter kom is dat als ik niks doe, niet wellen en niet roeren, de koffie eigenlijk het best smaakt.
En dat staat haaks tegenover alles wat ik lees en hoor.

Re: RE: Re: Snelle slow ;-) technivorm of iets anders

14
kloosje schreef:Dat vind ik leuk om te horen.
Ik ben nog steeds aan het experimenteren met de technivorm. Maalsel laten wellen of juist niet. Af en toe roeren of niet. En dat heeft dan ook weer weerslag op de maalgraad.

Waar ik nu vooral achter kom is dat als ik niks doe, niet wellen en niet roeren, de koffie eigenlijk het best smaakt.
En dat staat haaks tegenover alles wat ik lees en hoor.
Welke filters gebruik je in de technivorm. De Melitta of iets als filtropa?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Snelle slow ;-) technivorm of iets anders

16
Ok, ik heb de technivorm cup one maar met de Melitta filters proef ik papier. Nog verder testen. Misschien wilt de technivorm wat donkerder gebrande bonen. Denk dat de lichtere brandingen beter uitkomen in een V60 of aeropress.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Snelle slow ;-) technivorm of iets anders

17
Weet ik niet, ik heb geen aeropress.
V60 kan ik ook moeilijk over oordelen. Heb die wel gebruikt, maar was niet mijn ding.
Ik spoel wel atijd mijn filter voor gebruik, maar ik ga er van uit dat jij dat ook doet. Papiersmaak proef ik niet, of herken ik in elk geval niet .

Ik begrijp wel wat je zegt over lichtere brandingen. Over het algemeen haal ik daar minder resultaat mee, en moet ik heel fijn malen om plezierige koffiesmaak uit de boon te halen. Maar dat staat los van papiersmaak.