Re: Pompei met een veer

5
Ik ben ook zeer benieuwd. Springt die veder met veel geweld los en zo ja, hoe krijg je die weer voldoende ingedouwd om de moer met die plaat erop te draaien. Wat smaak van de espresso betreft zou het best eens een mooie stap kunnen zijn.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Pompei met een veer

6
fransg schreef: wo 27 dec 2017, 09:20 Ik ben ook zeer benieuwd. Springt die veder met veel geweld los en zo ja, hoe krijg je die weer voldoende ingedouwd om de moer met die plaat erop te draaien. Wat smaak van de espresso betreft zou het best eens een mooie stap kunnen zijn.
Je draait de onderste moer op de venste veer los.Daarmee draai je het verenpakket op spanning.Bij de laatste 5 windingen is alle spanning er al af en liggen de veren los.Doordacht die LSM groep. ;)

Re: Pompei met een veer

8
Goed! Als ik op de La Pavoni meet, druk ik hoogstens 6 bar neer en vooral de smaak van wat donkerder boontjes (of boontjes die wat 'donkerder' overkomen ook al zijn ze wat kleurmeting betreft niet eens speciaal donker) komt er dan heel vriendelijk en zoet uit.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino