Re: Bedorven water in boiler?

13
thebar schreef: zo 04 feb 2018, 14:15 Haha nou dat was dus precies mijn eigen zorg.

Aan alle voorgaande reacties te lezen werden mijn zorgen niet echt gedeeld door de meesten. :roll:

Dat stelde mij toch wel gerust..
Ik ververs elke morgen mijn hele boiler.
Dat doe ik al 25 jaar met alle machines die ik gehad heb.
Espresso bestaat voor bijna 100% uit water.

Re: Bedorven water in boiler?

14
Mjah ieder z'n ding..

Anderen verklaren mij ook voor gek dat ik alles op de 0.1g af weeg en Pietje Precies ben wat betreft bonen, apparatuur en schoonhouden daarvan.

Geen idee of van elke dag de hele boiler verversen de smaak beter wordt, maar als jij daar een goed gevoel bij hebt.. lekker zo door gaan!!!

Re: Bedorven water in boiler?

15
Bertjepower schreef: za 03 feb 2018, 18:03
bobbee schreef:Ook dat water wat warm is geweest in het reservoir wordt nog goed verhit voordat het koffie wordt. Ik maak me er niet druk om in ieder geval. 🥂

Lijkt me alleen wel degelijk van invloed op de smaak. Je wordt er niet ziek van of zo idd.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hoe smaakt dat dan?
Bezzera BZ7 PID, Eureka Atom.

Re: Bedorven water in boiler?

16
Ik heb geen idee. Ik zei niet dat je het proeft. Ik zei dat het me van invloed lijkt op de smaak. Ik heb naar aanleiding van deze discussie mijn water weer eens goed ververst en vond de koffie daarna wel weer erg lekker.

Als je echt het verschil wilt proeven moet je blind testen. 1x met oud water en 1x met vers en verder alle/meeste variabelen gelijk.

Nooit gedaan dus kan je niet vertellen wat het verschil in smaak is


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Bedorven water in boiler?

17
Ik heb ook tijdenlang espressos gezet vanuit een bak die toch wel glibberig was aan de binnenkant, maar sinds enige tijd staat hij op vast water. Ik merkt wel een smaakverschil, maar wijt dat aan het feit dat er nu koud leidingwater door de HX gaat ipv warm water uit de bak.
dus...