Daarnaast is er allang meer dan alleen een E-61. De gehele professionele speciality koffiewereld is al redelijk lang geleden overgestapt op verzadigde groepen. Die zijn veel efficiënter en warmen sneller op. Het probleem bij een espressomachine zit hem vooral in de noodzaak om melk te willen stomen. Die gigantisch boilers opwarmen duurt lang maar hoeft niks met het zetgedeelte te maken te hebben.
Een LMLM is in 15min klaar om een espresso te maken maar die gigantische stoomboiler van 3.5L doet er langer over. De Strietman is in 5 minuten klaar als je er heet water in gooit en kan dat voornamelijk omdat je er niet mee hoeft te stomen. Als je niet hoeft te stomen worden de machines ineens veel eenvoudiger en kun je meer dan de helft van de componenten weg gaan laten.
Re: thermische stabiliteit
11Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60