Re: Het grote broodbaktopic

1931
fransg schreef: vr 06 apr 2018, 11:09
cremalover schreef: vr 06 apr 2018, 09:35Hoe plak je dat maanzaad vast?
Ik gebruikte een ingevette plastic bak als 'rijsmandje' dus de buitenkant van het brood was al wat vochtig/vettig. Ik heb mijn handen onder de kraan nat gemaakt, het deeg ermee bestreken en daarna het maanzaad eroverheen gestrooid, wat zacht ingewreven en hup de oven in ermee.
Top.Ga ik proberen.

Re: Het grote broodbaktopic

1932
Hierbij laatste creaties van mijn vrouw. Ze doet met brood veel handiger dan ik met koffie.... en ze heeft veel minder spullen voor :)

op de foto's zeer ingewikkelde, supper lekere en gezonde broodjes :)... helaas zijn ze klein en in 3 dagen gaan ze op :(
  • 4 keer 85% rogge +15% boekweit zuurdesem
  • 4 keer krenten-noten volkoren zuurdesem
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Bijlagen

Re: Het grote broodbaktopic

1936
Zien er heel lekker. Ik ben momenteel bezig met 100% speltbloem brood. Brood van circa 800 gr deeg, dat eten de dames tijdens de lunch straks bijna in een keer op. Zo uit de oven op de plank, honing erop en schransen maar.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Het grote broodbaktopic

1937
Hydration: 62 %
Leavening hours kamer temp : 17 uur
RT: ~20/22c

Molino Dallagiovanna 00 bloem: 1121 g
Water: 695 g
Zout: 20 g
Gist type: verse gist
Yeast: 1,84 g
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’