Re: Keulen-SCAE wonderfull world of coffee

12
Vanochtend was het dan zover. Met minimale voorbereidingstijd betrad Nicole de Zeeuw van Espressobar Gutenberg te Utrecht als afgevaardige voor Nederland de Latte Art Area te Keulen. Met een 7 voor het uiterlijk van haar creaties en een 6 voor smaak heeft zij het helaas niet gered naar de finale. Buiten dat, topprestatie Nicole!!

Afbeelding

Re: Keulen-SCAE wonderfull world of coffee

13
Jeroen schreef:Vanochtend was het dan zover. Met minimale voorbereidingstijd betrad Nicole de Zeeuw van Espressobar Gutenberg te Utrecht als afgevaardige voor Nederland de Latte Art Area te Keulen. Met een 7 voor het uiterlijk van haar creaties en een 6 voor smaak heeft zij het helaas niet gered naar de finale. Buiten dat, topprestatie Nicole!!

Afbeelding
Thanks! :oops: Had nog behoorlijk last van last-minute-zenuwen, maar voor 2 dagen voorbereidingstijd viel 't me niks tegen... :-)

Maareh, de echte complimenten moeten toch naar Annemarie, hoor! Zij heeft daar 3 dagen keihard staan werken -voor nop-, en ik geloof niet dat de wedstrijden allemaal goed waren gekomen zonder haar! Petje af!!!
I've got a bad tamper...

Re: Keulen-SCAE wonderfull world of coffee

14
En ik heb het zo waanzinnig naar mijn zin gehad, ben in drie dagen gepromoveerd van helper, via een jury workshop (en jah, ik heb het examen ook nog gehaald :D ) naar stagemanager frontstage samen met Richard.
Het dringende verzoek om naar Londen te komen is ook al binnen :lol:

Maar eh laten we vooral niets af doen aan de prestatie van Nicole, want man, het is echt wel stressvol om op dat podium te staan, redelijk heet onder die lampen, een hoop fotografen en tv- camera's, live op internet. Ik had al pijn in mijn buik en ik wil niet voelen wat Nicole voelde daar.
En dat na anderhalve dag voorbereiding en een paar uur/minuten met de championshipkoppen en die waren net iets groter dan de meeste cappu- en macchiatokoppen :roll:
En dan met zulke trillende handen zo'n resultaat neer zetten, maakt mij benieuwd wat ze doet met de juiste voorbereiding.

Zal nog ergens anders wat schrijven over mijn ervaringen daar, maar daar moeten jullie nog even op wachten, moet eerst een beetje bijslapen :oops:
Barista level 1 en 2
Nationaal Coordinator SCAE Netherlands

Re: Keulen-SCAE wonderfull world of coffee

15
En ik heb het zo waanzinnig naar mijn zin gehad, ben in drie dagen gepromoveerd van helper, via een jury workshop (en jah, ik heb het examen ook nog gehaald :D ) naar stagemanager frontstage samen met Richard. Het dringende verzoek om naar Londen te komen is ook al binnen :lol:
Kijk, zó doe je dat! Toppie Annemarie!
Maar eh laten we vooral niets af doen aan de prestatie van Nicole, want man, het is echt wel stressvol om op dat podium te staan, redelijk heet onder die lampen, een hoop fotografen en tv- camera's, live op internet. Ik had al pijn in mijn buik en ik wil niet voelen wat Nicole voelde daar.
En dat na anderhalve dag voorbereiding en een paar uur/minuten met de championshipkoppen en die waren net iets groter dan de meeste cappu- en macchiatokoppen :roll:
En dan met zulke trillende handen zo'n resultaat neer zetten, maakt mij benieuwd wat ze doet met de juiste voorbereiding.
Ik vind het razend knap! En het is ook precies waarom ik niet geschikt ben voor zoiets...
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder