Mijn vriendin vindt de koffie uit de La Pavoni te sterk. Ik vond hem zelf prima. Nu zet zij koffie voor zichzelf door gewoon een espresso te zetten, waarna ze de hendel nogmaals naar boven zet en een tweede keer koffie zet (met dezelfde koffie). De tweede keer is de koffie veel slapper natuurlijk. Ze vindt het dan wel te drinken.
Het hoort natuurlijk niet zo. Is er een andere manier om slappere koffie te zetten? Misschien minder maalsel gebruiken? Heet water erbij vindt ze niet zo lekker.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: Minder sterke koffie zetten (La Pavoni)
2Je vertelt niet welke bonen je exact gebruikt, wanneer en door wie gebrand, welke maler, welke dosering, welke druk/temp boiler, hoe lang pre-infusie... etc
Is dus niks over te zeggen.
Heet water bij de espresso is de verkeerde volgorde, vermoedelijk te heet ook.
Is dus niks over te zeggen.
Heet water bij de espresso is de verkeerde volgorde, vermoedelijk te heet ook.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Minder sterke koffie zetten (La Pavoni)
3Ik heb al meerdere, versgebrande bonen uitgeprobeerd. Verschillend van smaak, maar allemaal te sterk voor haar. Ik gebruik 12 gram maalsel. De boiler gewoon als hij op temperatuur is. De pre-infusie geprobeerd op 3 seconden en 10 seconden.fransg schreef:Je vertelt niet welke bonen je exact gebruikt, wanneer en door wie gebrand, welke maler, welke dosering, welke druk/temp boiler, hoe lang pre-infusie... etc
Is dus niks over te zeggen.
Heet water bij de espresso is de verkeerde volgorde, vermoedelijk te heet ook.
Het water dat ik toevoeg is 80 graden.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: Minder sterke koffie zetten (La Pavoni)
4Probeer voor haar eens iets grover te malen dan je voor je eigen espresso doet, dat brengt de tds flink naar beneden.
Re: Minder sterke koffie zetten (La Pavoni)
5Simpel antwoord, Americano. De hendel een tweede keer omhoog halen geeft alleen maar overextractie met vervelende bijsmaken. Gewoon eerst water uit de groep in je kopje doen en daar dan de espresso op zetten.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60
Re: Minder sterke koffie zetten (La Pavoni)
6Uit de groep in tappen met een la pavoni is niet vrij van risico, ivm oververhitting...
Uit de waterkoker in een koud kopje zit je al snel onder de 90C
Uit de waterkoker in een koud kopje zit je al snel onder de 90C
Re: Minder sterke koffie zetten (La Pavoni)
7Nu zeg je nog niet welke je exact gebruikt en welke je hebt geprobeerd.rmtz schreef: vr 04 mei 2018, 20:57Ik heb al meerdere, versgebrande bonen uitgeprobeerd.fransg schreef:Je vertelt niet welke bonen je exact gebruikt
Is dus helemaal niets over te zeggen.
Wat je 'sterk' noemt is evenzo onduidelijk. Bitter? Wrang? Zuur? Te romig? Te zilt?
"op temperatuur" zegt ook helemaal niets.
"gewoon" evenmin.
Als je geen enkele informatie geeft, kan je ook niet veel zinnigs aan reactie verwachten.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Minder sterke koffie zetten (La Pavoni)
8Geen enkele informatie? Overdrijven is ook een vak.fransg schreef:Nu zeg je nog niet welke je exact gebruikt en welke je hebt geprobeerd.rmtz schreef: vr 04 mei 2018, 20:57Ik heb al meerdere, versgebrande bonen uitgeprobeerd.fransg schreef:Je vertelt niet welke bonen je exact gebruikt
Is dus helemaal niets over te zeggen.
Wat je 'sterk' noemt is evenzo onduidelijk. Bitter? Wrang? Zuur? Te romig? Te zilt?
"op temperatuur" zegt ook helemaal niets.
"gewoon" evenmin.
Als je geen enkele informatie geeft, kan je ook niet veel zinnigs aan reactie verwachten.
Ondanks geen enkele informatie gelukkig goede tips gekregen, waarvoor dank. Ik ga het allemaal uitproberen.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Re: Minder sterke koffie zetten (La Pavoni)
9Dank je, ga ik proberen. Al heb ik mijn maling eindelijk een beetje onder controle.Pti schreef:Probeer voor haar eens iets grover te malen dan je voor je eigen espresso doet, dat brengt de tds flink naar beneden.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Re: Minder sterke koffie zetten (La Pavoni)
10Ik vermoedde al dat twee keer omhooghalen niet aan te raden was. Ik ga het proberen. Dank je.Erik82 schreef:Simpel antwoord, Americano. De hendel een tweede keer omhoog halen geeft alleen maar overextractie met vervelende bijsmaken. Gewoon eerst water uit de groep in je kopje doen en daar dan de espresso op zetten.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk