Ik was een eind op de goede weg, de handelingen zoals portafilter schoonmaken, koffie afwegen, flushen e.d. zit erin.
Wat nog wel verbeterd kon worden was het distribueren / verdelen van de koffie voor het aanstampen.
Wat we hebben gedaan is fine tuning van de maler, en het op tijd stoppen van de extractie / doorlooptijd.
En dat is het belangrijkste, het op tijd stoppen
Ik hield steevast 18gr gemalen koffie aan naar 36gr koffie in 25 tot 28 seconden (dat alles wegen en tijd bijhouden).
Wat wij nu hebben gedaan is, 18gr gemalen koffie en de extractie / doorlooptijd stoppen, aan de hand van de kleurverandering welke uit de uitloopmond van het portafilter komt.
Uiteraard lukt mij dit niet, daar komt heel veel ervaring / kennis bij kijken, maar voorlopig haal ik er wel goede koffie uit.
I.i.g. een zeer geslaagde en informatieve avond gehad, met een barista die er met plezier tijd voor wilde vrijmaken. Chapeau.