Mijn vriendin heeft sinds kort het aangedurfd om wat extra van mijn baristakunsten te vragen, de cappuccino. Ik heb een Elektra Casa Micra à Leva en ben wat betreft ristretto's/americano's erg tevreden. Ik laat hem elke ochtend flink opwarmen. De eerste keer ging het opschuimen perfect maar het is me daarna nooit meer zo goed gelukt. De melk lijkt snel te heet te worden. De smaak van de melk is niet verbrand, alleen het schuim wordt niet zo mooi dik en is hooguit de helft van de melk wordt maar schuim.
Ik vul de kan voor de helft met melk. Ik heb zowel volle als halfvolle melk geprobeerd (eerste keer was met halfvolle melk). Ik laat het eerste beetje stoom/water ontsnappen daarna pas de schuimkan eronder. Ik heb geprobeerd met de hoek te variëren maar nog geen goed resultaat. Heeft iemand tips?
Goed cappuccoschuim uit een Elektra MCaL
1Strietman CT2, Eureka Specialty 75, Kinu M47
(3bomber Navigator F74 is besteld)
(3bomber Navigator F74 is besteld)