Re: Filterkoffie: ga voor SPA blauw!

31
fransg schreef: zo 05 aug 2018, 14:47 In de alpen kreeg ik ook niet de smaakrijkdom die ik van de boontjes verwachtte, tot ik na die tip van Bobbee een fles (koolzuurhoudend nota bene) mineraalwater in de La Pavoni kieperde. Het koolzuur verdween snel genoeg tijdens het opwarmen, geen last van. Resultaat erg lekkere koffie, al is het thuis wel makkelijker om de volle 'body' in de kop te krijgen, op de grote machines.

Hm, ik had in Croatie per ongeluk koolzuurhoudend water gekocht, na eerst plat water van hetzelfde merk te hebben gebruikt.
Maar had het idee dat ik wel degelijk verschil proefde, in de Bialetti.
Mogelijk vanwege de veel lagere druk in de moka express, of omdat het water in de La Pavoni langer in het reservoir zit, waardoor het koolzuur kan ontsnappen?
Gr, Guido

La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60

Re: Filterkoffie: ga voor SPA blauw!

32
GuidovW schreef: zo 05 aug 2018, 22:57Mogelijk vanwege de veel lagere druk in de moka express, of omdat het water in de La Pavoni langer in het reservoir zit, waardoor het koolzuur kan ontsnappen?
Ja ik denk het. In de moka express gooi je het water telkens weg, ik vulde het pas bij als er te weinig water in de boiler over was en met twee tot drie maal een kleine espresso/dag doe je er dan lang mee.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino